Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

На американській 20-доларовій купюрі зобразять аболіционістку

У США з'являться 20-доларові купюри із зображенням аболіционістки Гаррієт Табмен. Про це пише NPR, посилаючись на заяву міністра фінансів Джейкоба Лью.

Рішення було прийнято у відповідь на громадську кампанію, учасники якої вимагали помістити зображення жінки на американські купюри.

«Тепер валюта відобразить ще більше нашої історії, а також досягнення не тільки чоловіків, але і жінок, які допомогли становленню демократії», — пише Ллю у відкритому листі.

Варто додати, що зображення рабовласника Ендрю Джексона все-таки залишиться на задній стороні купюри. Так само вчинять і з десятидоларовою купюрою — до Олександра Гамільтону додадуть зображення «історичного маршу проти опресії, який закінчився на сходах міністерства фінансів». На зображенні будуть присутні лідери руху — наприклад, Лукреція Мотт.

На п'ятидоларових купюрах також зобразять дві важливих історичних події — знамените «У мене є мрія» Мартіна Лютера Кінга і виступ чорношкірої співачки Маріан Андерсон в меморіальному центрі Лінкольна в 1939 році.

Точну дату появи купюр в обігу Мінфін не назвав, однак додав, що остаточно їх дизайн затвердять до 2020 року.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com