Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Задумалися про легалізацію медичної марихуани

Служба по наркоконтролю України порушила питання легалізації медичної марихуани та підвищення її мінімальної дози зберігання, з якої починається кримінальна відповідальність. Про це повідомляє «Громадське радіо», посилаючись на виступ в. о. глави відомства Олега Дзисяка.

Отже, виступаючи на брифінгу за підсумками регіональної наради з пошуку альтернативи репресивних заходів у наркополітики, Дзісяк згадав, що основою державної наркополітики «повинна стати турбота про людину, а не його покарання».

«Наркотики повинні приносити людям користь, використовуватися в медичних цілях, для оздоровлення, для підвищення добробуту людини. Якщо наркотик вже в нелегальному обігу, йде поза медичного застосування і вживання, то, звичайно, це площина правоохоронних органів», — заявив Дзісяк, посилаючись на «міжнародний досвід».

Пізніше політик перейшов до ідеї підвищення мінімальної дози марихуани, з якої починається кримінальна відповідальність. Повідомляється, що на Україні вона зараз одна із найнижчих в Європі (нижче, ніж у Росії), що значно обтяжує пенітенціарну систему, яка, на думку Дзисяка, «не здатна утримувати таку кількість засуджених за маленьку дозу людей». В.о. голови наркоконтролю стверджує, що цю проблему повинні розглянути МОЗ та МВС України.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com