Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Бальцерович став представником президента в Кабміні

Президент України Петро Порошенко призначив польського політика та економіста Лешека Бальцеровича своїм представником у Кабінеті Міністрів України, — говориться в указі президента.

В цей же день Петро Порошенко разом з главою Кабміну Владмирром Гройсманом провів зустріч з самим Бальцеровичем і словацьким реформатором, керівником групи радників прем'єр-міністра України Іваном Міклошем.

«Для мене буде високою честю працювати з панами Бальцеровичем і Міклошем, учасниками групи реформ. Думаю, що це повністю збігається з поглядами складу Кабінету міністрів. Хочу сказати, що більшість міністрів налаштовані на реформи і зміни в країні», — сказав президент.

Лешек Бальцерович обіймав посади віце-прем'єр-міністра і міністра фінансів Польщі в 1989-91 і 1997-2000 рр., а також був головою Національного банку Польщі в 2000-2007 рр. Політик відомий як ідейний натхненник і один із безпосередніх реалізаторів ліберальних реформ у Польщі. Його програма реформ (так званий «план Бальцеровича»), дозволила польській економіці в короткі терміни перейти на ринкові рейки.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com