Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Правова модернізація держави в контексті сучасних глобалізаційних викликів

У Міжрегіональній Академії управління персоналом пройшла VII Всеукраїнська науково-практична конференція „Проблеми конституційно-правової модернізації держави в контексті сучасних глобалізаційних викликів”.

 „Тематика такої конференції потребує постійної розмови, постійного моніторингу, постійних вимірів, яким є українське суспільство, куди воно рухається, в який спосіб воно формується і багато-багато інших. Для людини, яка є небайдужою до того, де вона живе, хто вона є, громадянином якої країни вона є, а тим більше для науковця ці питання — принципові, вирішальні, висхідні, тому що всі люди прагнуть жити в демократичній, суверенній, правовій, соціально захищеній країні. Так, погляди бувають різними, але для того й проводяться конференції, щоб ці погляди співставити та надати їм можливість вивіритися”, — сказав вступне слово проректор з наукової роботи МАУП Микола Федорович Головатий.

У ході конференції були розглянуті проблеми взаємин держави і суспільства, концептуальні засади їх взаємодії і функціонування, сутність та особливості української моделі державного управління, демократичні засади функціонування інституту адвокатури в Україні та конституційні основи розбудови громадянського суспільства в період правових реформ, проблеми нормативно-правового забезпечення державної політики у сфері страхування. Були розглянуті світові моделі організації і управління в органах юстиції, роль політичної еліти у процесах модернізації української держави, роль засобів масової інформації у процесах євроінтеграції та глобалізація як фактор формування іміджу політичної партії.

Якщо говорити про інститут адвокатури в Україні, то однією з провідних проблем цієї сфери є „неповернення тих часів, коли людина слугувала державі, — зазначила у своїй доповіді доктор філософії в галузі права, відома телеведуча Розинська Наталія Миколаївна, — „адже держава має і повинна слугувати на благо людини і суспільства в цілому”.

Юлія Цесаренко

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com