Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Треба правильно вибрати професію

Представник МАУП, виконавчий директор Центру довузівської підготовки «Школа юного дипломата» при Українсько-арабському інституті міжнародних відносин та лінгвістики МАУП взяла участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції „Неперервна професійна орієнтація: досягнення науково-практичних досліджень”, яка  організована за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Інституту інноваційних технологій та змісту освіти, Всеукраїнського наукового психолого-педагогічного проекту „Вибір успішної професії”, Оболонською районною в місті Києві державною адміністрацією та гімназією „Потенціал” Оболонського району м. Києва.

У перший день конференції виступила виконавчий директор Центру довузівської підготовки „Школа юного дипломата” при Українсько-арабському інституті міжнародних відносин та лінгвістики МАУП Менжелєєва Іванна Миколаївна. Темою доповіді була: „Школа молодого дипломата” – як одна із форм профорієнтації та довузівської підготовки”.

На конференції йшлося про педагогічну майстерність конкурентоспроможного вчителя, про інноваційні підходи до організації наукової та дослідно-експериментальної роботи, про експеримент як фактор якості шкільної освіти, про теорію і практику вибору успішної професії та здійснення профорієнтації з метою виявлення здібностей учнів та вироблення обґрунтованих рекомендацій щодо вибору ними майбутньої професії. Зокрема, відповідно до вимог часу в МАУП на базі УАІМВЛ з 2006 року розпочав свою роботу Центр довузівської підготовки „Школа молодого дипломата”. Він покликаний сприяти професійній самовизначеності учнів, насамперед, виявленню й розвитку їхніх схильностей та здібностей, формуванню мотивів вибору професії, професійних інтересів, моральних та інших якостей, важливих для майбутньої трудової діяльності.

Гімназія „потенціал” є учасником навчально-виховного комплексу МАУП „Середня освіта”.

Здійснювана Центром цілеспрямована робота з професійної орієнтації учнів є частиною навчально-виховного процесу та проводиться за участю педагогічного колективу гімназії та викладачів Академії. На конференції мова йшла про інноваційні методики викладання, які необхідно впроваджувати одразу на трьох рівнях: серед вчителів, щоб вони розуміли суть новітніх освітніх технологій та активно включалися в роботу, серед батьків, щоб вони розуміли всю необхідність таких методів викладання і навчання, а також серед дітей, щоб, перш за все, зацікавити їх до навчання та занять спортом. Вкрай необхідним є формування професійної орієнтації школярів з метою їхнього подальшого вступу до вищих навчальних закладів саме за тією спеціальністю, яка їм більш за все підходить з психологічної точки зору.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com