Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Закінчилося фарсом

Скандал з національним проектом, який мав всі шанси стати епохальним, таким собі поворотним пунктом в історії становлення енергонезалежності нашої країни, збурив суспільство.

Голова Держагентства з питань інвестицій Владислав Каськів підписав історичну за всіма параметрами угоду про реалізацію національного проекту «LNG-термінал» з компаніями Excelerate Energy LLC і Gas Natural SDG. Як уточнював тоді журналістам міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, у компанії Excelerate Energy LLC планувалося орендувати плавучий завод із регазифікації скрапленого газу, а компанія Gas Natural SDG, SA (Іспанія) повинна була виступити інвестором реалізації проекту.

Проте того ж дня преса повідомила, що компанія Gas Natural SDG спростувала свою участь у проекті. Наступного дня скандал розгорівся ще з більшою силою, коли почали розбиратися, а з ким же, власне, була підписана дана угода. Власне з’ясування особистостей та обставин підписання данної угоди тривало практично до кінця тижня. Як результат, Джорді Бонвеї, який від імені іспанської компанії Gas Natural підписав угоду, визнав, що не мав права підписувати цей документ. В свою чергу, Владислав Каськів заявив, що готовий піти у відставку, «якщо це сприятиме реалізації проекту». Підсумовуючи ці події можна довго розмірковувати про те, що в Україні державним чиновником найвищого рангу може стати кожен, хто має хороші зв’язки, і для цього абсолютно не треба бути профпридатним, або про те, що північні сусіди не сплять. Звичайно, всі ці речі мають право на життя, проте також не варто забувати, що вирішення питань з легітимізацією тих чи інших урядових рішень шляхом залучення представників нібито авторитетних міжнародних інституцій має в Україні довгу і славну історію.

 За матеріалами УНІАН

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com