Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ох, і дороги!

Якщо розглядати європейський масштаб, то за своєю якістю українські дороги кращі лише за молдовські, а у світі за якістю доріг ми поступаємося ганебною першістю лише Монголії та країнам Африки. Згідно із міжнародним рейтингом стану доріг, укладеним американським Інститутом Ґеллапа, Україна за показником якості доріг посідає 133 місце серед 148 країн. Росія випереджає Україну на п’ять пунктів і посідає 128 місце, у Білорусі – 67 місце. Згідно із дослідженнями, станом вітчизняних доріг задоволені лише 27% опитаних українських водіїв. Натомість, найбільше своїм дорогам довіряють мешканці Об’єднаних Арабських Еміратів – там 90% задоволених водіїв. За даними Державної служби автомобільних доріг України, у разі, якщо ремонт доріг буде фінансуватися державою на нинішньому рівні, то привести їх у належний стан можна буде лише за 85 років. Так, зі 176 тис. км автошляхів загального користування у 2011 році було відремонтовано лише близько 2 тис. км, та й то здебільшого в рамках підготовки до Євро-2012 і завдяки виділеному фінансуванню (понад 2 млрд. дол.).(4)

 У вересні цього року Кабінет Міністрів схвалив концепцію державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування на 2013 – 2018 рр. Основною метою концепції уряд вважає забезпечення ефективного фінансування й розвитку наявної мережі автодоріг загального користування за маршрутами міжнародних національних транспортних коридорів, підвищення безпеки і комфортності руху. Загалом в Україні нині понад 170 тис. кілометрів автодоріг потребують реконструкції і ремонту. У липні 2012 року уряд схвалив залучення позики у Світового банку для покращення автодоріг в розмірі 450 млн. доларів. Мережа автомобільних доріг в Україні була сформована наприкінці 60-70-х років минулого століття, і більшість з них не ремонтувались вже майже 30 років. Якщо уряд і надалі не фінансуватиме ремонт доріг, то Україна невдовзі закріпить за собою статус країни з найгіршими дорогами в Європі.

Насправді далеко не всі дороги в Україні поганої якості. Візьміть, наприклад, дорогу з Києва до Вишгорода – прекрасний зразок магістралі європейської якості – з чотирма смугами прямого сполучення між Києвом і маєтком Президента Януковича. На південь від Києва така ж дорога веде прямісінько до Кончі Заспи – містечка, де мешкає так звана українська еліта – міністри та інші високопосадовці. Та чомусь сучасні технології будівництва доріг припиняють своє існування відразу за чиновницькими палацами. Те ж саме стосується дороги від адміністративного центру міста до міжнародного аеропорту «Бориспіль». На модернізацію сполучення та будівництво складних розв’язок тут було витрачено величезні кошти, і все лише для того, щоб створити комфортні умови пересування для VIP-пасажирів.  Буквально за 50 метрів за поворотом на аеропорт «Бориспіль» швидкісна автомагістраль з чотирма смугами та електронними табло раптом перетворюється на звичайну двосмугову дорогу радянського зразка, і це при тому, що місто Бориспіль, до якого веде траса, – це густонаселений пункт, супутник Києва, що зростає шаленими темпами.

Можливо, влада й має намір колись у майбутньому взятися за проблему доріг, але те, як розподіляються державні витрати у цій сфері сьогодні, наштовхує на думку, що в дійсності до доріг руки в уряду не дійдуть. Річ у тім, що вартість кілометра дороги в Україні практично перевищує європейську, незважаючи на різницю в доходах. Тому в Україні насамперед треба  встановити жорстку систему контролю над витратами, щоб привести витрати до обґрунтованого рівня, інакше якісні дороги коштуватимуть Україні ще один чемпіонат Євро-2012…

До того ж, модернізація доріг в Україні часто обмежується новим щебеневим покриттям без ремонту основи. І це при тому, що багато українських доріг не розраховані на те, щоб витримувати навантаження сотень 30-тонних вантажівок на годину. Навіть на недавно відремонтованих дорогах чисельні вибоїни вважаються нормальним явищем. Причина швидкого зносу – це слабка основа, що не витримує інтенсивного транспортного потоку. Ефективним рішенням проблеми могла б стати цілком нова мережа платних автобанів, побудованих за міжнародними стандартами. Така система виправдала б усі витрати. Утім, без цілеспрямованого планування побудувати її неможливо, а планування і українська влада поки що нагадують дві прямі, що не перетинаються.

Фонд «Спочатку люди»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com