Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Покрова у МАУП

Свято Покрови – найрадісніше свято Українського Православ‘я. У цей день ми відчуваємо особливу турботу і опіку Пречистої Владичиці Богородиці. У цю осінню пору наша Академія, як і вся країна, відзначила одне з найбільших православних свят – Покрова Пресвятої Богородиці, яке в народі ще називають Третя Пречиста.

«Кожного року тут, у Міжрегіональній Академії управління персоналом, ми підносимо молитви до Творця Всевишнього, до Богородиці, щоб вона захистила нас від зла, лиха, скорботи, яке сьогодні руйнує наше життя. Кожен день ми підносимо молитви до Богородиці, щоб вона дала нам мудрість, силу, натхнення. В першу чергу – нашим студентам, щоб вони відчували у своєму навчанні духовну підтримку, Благословення Боже і Благодать Святого Духу», — поділився з нами протоієрей Діонісій Мартишин.

«Цього дня ми з вдячністю та вірою приймаємо заступництво і клопотання за нас перед Богом Пресвятої Діви Марії, згадуємо історичні події далекої Візантійської епохи, з якої походить культ Божої матері», – розпочавши урочисті збори з нагоди Покрова Пресвятої Богородиці, мовив до всіх присутніх ректор Академії Анатолій Подоляка.

Традиційно, під звуки гімну України на Площу Знань урочисто були винесені прапори України, Міжрегіональної Академії управління персоналом та Міжнародної Кадрової Академії.

Сьогодні Міжрегіональна Академія управління персоналом святкує велике християнське православне свято – Свято Покрови Пресвятої Богородиці. І не тому, що тут більшість сповідує православ‘я, а тому що це свято є основоположним у формуванні громадянської  позиції молодих людей, — висловився проректор МАУП з наукової роботи Микола Головатий.

У цей день ми вшановуємо славних українських козаків, покровителькою яких вважається Богородиця. Свято Покрови – Пречистої Владичиці Богородиці – це престольне свято українського козацтва, наших духовних лицарів, які покладали своє життя на вівтар Служіння Україні, нашій рідній культурі та історії. Козаки вірили, що Свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю заступницею і покровителькою. Козаки настільки вірили в силу Покрови Пресвятої Богородиці, настільки щиро й урочисто відзначали свято, що впродовж століть в Україні воно стало носити назву Козацька Покрова. Саме тому, перш за все, в цей день згадуються сторінки історії України.

Почесним гостем на святі був народний артист України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, козак-характерник, кобзар-лірник Василь Григорович Нечепа, який зірвавши хвилю оплесків, щиро обігрів теплом свого співу всіх присутніх.

Далі слово надали Президенту Київської футбольної асоціації студентів Гріню Андрію Романовичу, який привітав збірну команду МАУП з футболу зі здобуттям титулу чемпіона Києва 2011-2012 н.р. з футболу серед студентів.

Представник Національного олімпійського комітету України, багаторазовий рекордсмен світу та Європи, головний тренер національної збірної України зі спортивної ходи Анатолій Соломін від імені президента Національного олімпійського комітету Сергія Бубки нагородив працівників Академії подяками за сприяння в організації та проведенні Всеукраїнського Олімпійського уроку.

Урочисту частину свята, за доброю традицією, продовжили показові виступи артистів кінного театру «Українські козаки», які продемонстрували свою вправність та майстерність.

Наостанок ректор Академії побажав усім щастя, радості, добра та наснаги на успішні починання.

«Нехай єднає нас незгасне світло віри і в усьому допомагає високе покровительство Пресвятої Богородиці!»

Юлія Цесаренко

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com