Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ГМО-кукурудза ЦЕ — рак

Французькі вчені впродовж двох років щодня годували 200 піддослідних щурів генетично модифікованою кукурудзою. В результаті тварини захворіли раком.

«Щури харчувалися американською генетично модифікованою кукурудзою NK 603 найбільшого світового виробника трансгенного насіння компанії Monsanto. Згодом у тварин були виявлені ракові пухлини розміром з тенісний м’яч», — повідомляється в дослідженні.

Щурів поділили на 3 групи. Перша група харчувалася генетично модифікованою кукурудзою, друга — модифікованою кукурудзою, яка пройшла обробку найпоширенішим у світі гербіцидом «Раундап», а третя група їла звичайну кукурудзу, оброблену гербіцидом.

Результати дослідження показали найбільшу смерт­ність тварин від застосування модифікованої кукурудзи, обробленої гербіцидом.

Захворювання тварин на рак з’являлося в більшості випадків між 13-м і 20-м місяцями годування.

У самок щурів спостерігалося масове захворювання молочних залоз з появою злоякісних пухлин величиною 25% розміру тварини. У самців були ураженими внутрішні органи: печінка і нирки.

«Вперше у світі генетично модифікований продукт і застосовуваний з ним пестицид були оцінені з точки зору їх впливу на здоров’я упродовж більш тривалого періоду і більш повно, ніж це робилося представниками урядів і харчової промисловості раніше. І ось маємо тривожні результати», — зазначив керівник проекту Жіль-Ерік Сераліні.

Він також додав, що продукти ГМО токсичні, а їх споживання призводить до фатальних наслідків.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com