Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Наші цілі

Кожного українця хвилює насамперед питання здоров’я діточок, близьких та рідних, якість продуктів харчування, добробут, стан навколишнього середовища. Але, як часто ми замислюємося про чи не саме головне у житті кожного з нас, про те, в якій сфері буття ми перебуваємо та виховуємо майбутні покоління? Кожного дня ми поспішаємо жити, забуваючи тим самим, про якість життя та власне здоров’я. З кожним роком екологічні питання відсувалися все далі, екологічні рухи втрачали свій престиж та популярність, а проблем ставало все більше, і як результат — погіршення здоров’я нації та демографічної ситуації. З 1991 р. смертність перевищує народжуваність і як наслідок – абсолютне зменшення населення України.

Й дивуватися немає чому, адже список серйозних екологічних проблем чималий: наслідки аварії на ЧАЕС; катастрофічний стан атмосфери: надмірне забруднення повітря в промислових районах; забруднення акваторії Чорного та Азовського морів; забруднення поверхневих вод України; підйом рівня ґрунтових вод у містах та на зрошуваних землях; забруднення природних ландшафтів Донбасу, Придніпров’я, Криворіжжя та Прикарпаття, які за останні десятиліття були перетворені у промислові комплекси з шкідливими для здоров’я людини відходами виробництва; зникнення окремих видів рослин і тварин. Все це дається взнаки. Ці проблеми неможливо більше залишати поза увагою.

Потрібно діяти!

Партія «Зелена планета» голосно заявила про себе не так давно. Нещодавно пост Лідера партії обійняв Сергій Орєхов. Він розгорнув широку діяльність, направлену на результат. Так, 5 серпня відбувся з’їзд членів партії, на якому було оголошено її основні цілі та ідеї, а саме:

— прийняття прогресивного Екологічного Кодексу України;

— гарантія чистого повітря і води для українців;

— реалізація реформи справедливих земельних відносин;

— розвиток екологічно чистих джерел енергії;

— розвиток зеленого та сільського туризму.                                                         

Розуміючи те, що у першу чергу самих українців хвилює не екологія, а гідний рівень життя та вирішення соціальних проблем, члени партії підтримують справедливе реформування ринку праці та пенсійної системи; гарантують збільшення турботи з боку держави про тих, хто сам в силу віку, хвороби або обмежених здібностей не в змозі про себе подбати. Тому політика партії спрямована на зміцнення інституту сім’ї, збільшення державних виплат на дітей, матеріальне стимулювання народжуваності.

«Ми бачимо українську державу такою, яку поважали б в усьому світі, і докладемо для цього всіх можливих і неможливих зусиль», — зазначили представники партії. З’їзд проходив у залі Палацу України, й той факт, що вільних місць не було, свідчить про небайдужість людей до проблем навколишнього середовища. Ці болючі питання об’єднали разом делегатів з усіх областей України, державних, громадських і політичних діячів, почесних зарубіжних гостей та представників ЗМІ. Всі добре розуміли одне — молодій Україні необхідна партія, яка б мала соціально-екологічні орієнтири і спиралася на громадські потреби, думки, а також привертала б до себе увагу однодумців у всьому світі.

Представники партії, представництв якої сьогодні по всій Україні нараховується більше 600, пропонують для досягнення вирішення існуючих екологічних проблем, наступні дії:

— очищення та охорону водних басейнів морів та річок;

— централізоване забезпечення населення чистою питною водою;

— зменшення шкідливих викидів в атмосферу;

— боротьба з дегідрацією та виснаження ґрунтів;

—  забезпечення населення екологічно чистими продуктами;

— збільшення посівних площ;

— розвиток аграрного комплексу;

—  припинення безконтрольного використання деревини та поновлення зелених насаджень;

— перенесення виробництв за межі населених пунктів;

— будівництво заводів з утилізації вторинних відходів та ліквідація існуючих сміттєзвалищ;

— очищення територій від радіоактивних та токсичних відходів;

— перехід до енергозберігаючих технологій та біопалива;

— розвиток та поширення у світі українського еко-туризму.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com