Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Залишаться пенсіонери

Організація Об’єднаних Націй днями опублікувала невтішний прогноз на майбутнє. Згідно з їх дослідженнями, до 2050 року у світі буде більше пенсіонерів, ніж дітей. Число людей у віці 60 років і старше досягне 2 мільярдів. Число довгожителів, як планується, збільшиться майже вдесятеро і досягне 3 мільйонів. Безумовно, наявність здорових літніх людей — це дуже вигідно для суспільства, проте спіралевидне зниження пропорцій населення може привести до проблем в таких областях, як охорона здоров’я і пенсія. 

Звичайно, подібна тенденція свідчить, в першу чергу, про те, що якість життя покращала, а медична наука не коштує на місці. Це особливо важливо для країн, що розвиваються, адже прогнози показують, що 80 % літніх людей всього світу проживатимуть саме там. Хоча на даний момент саме в розвинених країнах найбільше люди похилого віку. Старіння населення має значні соціальні і економічні наслідки на індивідуальному, сімейному і громадському рівнях. Воно також має важливі наслідки і можливості для розвитку кожної країни.

Звіт, складений Фондом ООН, також відмічає, що багато літніх людей по всьому світу продовжують стикатися з дискримінацією, жорстоким поводженням і насильством. Також неухильно росте рівень недоумства, серед населення, і до 50 року число людей із цим захворюванням виросте до 115 мільйонів. Нині тільки вісім країн світу мають національні програми, напрям на вирішення проблеми недоумства.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com