Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Піррова перемога

Замість того, щоб зміцнювати існуючий український ринок, Газпром необдумано пішов на мільярдні витрати на будівництво Північного потоку. Про це йдеться в статті Financial Times.

«З того часу, як в минулому році запустили Північний потік, і Газпром почав експортувати газ до Європи іншим маршрутом, доходи України від транзиту газу впали на 15% за рік. Ще більші втрати вимальовуються на тлі відкриття нової нитки газопроводу, що послаблює позиції України в переговорах з Росією». «Україна вдарила у відповідь через більш широке використання своїх величезних запасів вугілля, що має зменшити залежність від газу. Газпром, який страждає через зниження попиту на газ в Європі, навряд чи зможе дозволити собі втратити ринок збуту в Україні, яка завдяки угоді 2009 року є клієнтом, який платить високу ціну.

У цьому світлі Північний потік можна розглядати як символ провалу Росії у розвитку конструктивних торгових відносин з Україною - замість того, щоб витрачати мільярди доларів на нові трубопроводи, їй варто було б використовувати ті активи, які вже є», - зазначає FinancialTimes.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com