Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЛАЗЕРНА ГАРМАТА

Німецький підрозділ компанії MatraBAEDynamicsAlenia(MBDAGermany), провідного європейського розробника і виробника ракетних систем, успішно продемонстрував роботу лазерної гармати потужністю 40 кВт.

У випробуваннях по стеженню за ціллю та стрільбі нова гармата успішно продемонструвала здатність за кілька секунд спалювати мінометні міни і пропалювати наскрізь сталеві листи товщиною 40 мм.

У прес-релізі MBDAGermanyповідомляє, що «випробування показали високу якість лазерного променя і точне зведення окремих променів в один, з мінімальними втратами енергії, що є єдиним способом гарантувати швидку і надійну нейтралізацію цілей». У вересні-жовтні цього року планується приступити до випробувань нової зброї на дослідному полігоні Оберьєттенберг, мета випробувань — виявлення і успішне ураження повітряних цілей.

«Потужні лазери можуть вже найближчим часом стати відповіддю на загрози в бойових завданнях. Вони зроблять великий внесок у захист наших військ. Для лазерної зброї характерна висока точність на великих дистанціях, мінімальна вартість експлуатації і відсутність супутніх руйнувань», — пояснює Петер Хайльмайер, один з керівників MBDA Germany.

Розробка лазерної зброї MBDA Germany почалася у 2008 році. У 2011 році компанія провела перше випробування військової лазерної установки потужністю у 10 кВт. Здатність пристрою стежити за рухомими об’єк­тами і дія на такі об’єкти була продемонстрована на від­стані більше 2300 м і при різниці висот в 1000 м у реальних умовах навколишнього середовища.

  Іван Шпікуляк
За матеріалами MBDA Germany

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com