Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

НЕ ВПЛИНУТЬ ЗНАЧИТЬ ВПЛИНУТЬ

Колишній держсекретар США Кондоліза Райс вважає, що відносини між її країною й Україною не залежатимуть від результатів майбутніх виборів президента США.

Про це вона сказала в інтерв’ю телекомпанії ICTV, яке вийшло в ефір увечорі 16 вересня, передають Українські новини.

«Хто б не став цього разу президентом Сполучених Штатів, вони обидва не піддаватимуть сумніву важливість відносин з Україною», — вважає Райс.

Разом з цим вона зазначила, що США турбує слабість демократичних інститутів в Україні, а також певні питання виникають у справі колишнього прем’єра Юлії Тимошенко.

“За цими питаннями буде стежити партія, що переможе на виборах у США. У будь-якому разі Україна точно може розраховувати на особливе місце в американській політиці», — сказала екс-держсекретар.

Райс висловила впевненість у тому, що покращення іміджу України в США і світі в цілому буде прямо залежати від розвитку процесів демократизації.

Разом з цим вона визнала, що Україна — молода країна і їй необхідний час для консолідації навколо демократичних цінностей.

«Президент Віктор Янукович, зокрема, говорив про важливий напрямок — боротьбу з корупцією. Для боротьби з корупцією також потрібно багато часу. Але за океаном ми уважно стежимо за тим, як змінюються ваші інститути, чи виконують вони свої обов’язки перед націями і чи зростає повага до демократичних норм», — додала Райс.

Вона також висловила надію, що Україна продовжить іти шляхом євроінтеграції.

Вибори Президента США пройдуть 6 листопада.

Кандидатами є висунутий Демократичною партією діючий Президент Барак Обама і висунутий Республіканською партією Мітт Ромні.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com