Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ГНАЛИ «ДИЗПАЛИВО» З ПОКРИШОК

У Броварському районі Київської області працівники управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю викрили діяльність підпільного нафтопереробного заводу.

Як повідомили у відділі зв’язків з громадськістю ГУМВД України в Київській області, на території, що належить одному з приватних підприємств, з використаних автомобільних покришок кустарним способом виходила рідина, якою розводили дизельне паливо на найближчій автозаправній станції. Заправлялися “якісною сумішшю” на АЗС в основному далекобійники. І ціна на паливо була досить привабливою - 9,5 грн. за літр. Під час перевірки стало відомо, що в середньому протягом доби на заправці реалізовувалися більше 4 тонн палива.

Автозаправка з резервуарами, в яких нібито знаходився “дизель”, розміщувалася на території так званого відстійника для вантажівок і метрів за сто від “НПЗ”. Правоохоронці встановили, що на розміщення цієї АЗС немає ніяких документів, як і на зберігання і реалізацію підакцизного товару - дизельного палива.

Як розповів представник Українського науково-дослідного інституту нафтопереробної промисловості “МАСМА” Богдан Кочирко, де проводилися дослідження зразків, відібраних на цих підпільних об’єктах, в усіх випадках склад вилученого аналогічний. Вилучене паливо не відповідає нормам державних стандартів України. Експерти відмічають, що тривале використання такого палива не лише погіршує технічний стан двигуна автомобіля, але і негативно впливає на довкілля.

По цьому факту міліція порушила кримінальну справу по ч. 1 ст. 204 Карні кодекси України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Санкція статті передбачає штраф від п’ятисот до тисячі п’ятдесяти не оподатковуваних мінімумів прибутків громадян або обмеження свободи строком до трьох років, з конфіскацією незаконно виготовленої продукції і устаткування для її виготовлення. Нині проводяться усі потрібні експертизи. Встановлюються особи, причетні до скоєння цього злочину. Триває слідство.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com