Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Як швидко продати товар або послугу через сайти оголошень?

Особливістю онлайн дощок оголошень є те, що кожен з опублікованих текстів може бути показаний користувачеві одним з перших, якщо його текст максимально співпаде із запитом. У цьому випадку не має значення кількість поданих заявок і термін подачі. Можна сказати навіть більше. Якщо раніше вважалося, що самі свіжі оголошення, що знаходяться на перших сторінках газет, є найбільш прочитуваними і затребуваними, то Інтернет пропонує зворотну залежність. Чим довше оголошення знаходиться в мережі, тим більш вагомим воно стає. Це значить, що рейтинг його підвищується, так як час став свідченням актуальності й затребуваності оголошення.

Крім реклами, подача оголошення на дошці оголошень переслідує і більш меркантильну мету. За допомогою дощок оголошень можна швидко знайти достатню кількість клієнтів.

Інтернет повний безкоштовними дошками оголошень (і їх базами). Щоб помістити об‘яву на дошці оголошення потрібно всього лише виконати хвилинну формальність - реєстрацію. Найчастіше вносяться нічого незначущі «дані», відповідальність за які ніхто і ніколи не несе. Зате оголошення, розміщене зареєстрованим користувачем - «провісить» на дошці оголошень не менше (вказаного) терміну.

Дошки оголошення бувають і платні, зате вони обіцяють, і по можливості виконують зобов'язання по публікації оголошень у друкованих ресурсах міста (області), такі наприклад як сайт безкоштовних об'яв. Правда такими послугами користуються в основному лише суто «місцеві» користувачі, прив'язані до географії дошки, хоча бувають і винятки. Є ще й дошки оголошень для підприємств-фірм, так звані бізнес директорії. Там вже запросять дані підприємства або ПП ...

Існують певні способи, які підвищують ефективність оголошень. Значно підвищити ефективність вашого оголошення можна, додавши в нього докладний опис наданої послуги чи товару, а також вказати його точну вартість, способи доставки. Для отримання кращого результату, вам потрібно додати в оголошення якомога більше число контактів, за допомогою яких користувач який зацікавився вашими послугами міг швидше з вами зв'язатися. Найчастіше розміщення оголошення тільки на одному сайті не приносить результату, тому рекомендується розміщувати своє оголошення відразу ж на декількох сайтах.

Великим попитом серед потенційних покупців послуг або товарів користуються оголошення, які розміщені на першій сторінці дошки оголошень, при цьому сортування оголошень найчастіше проводять за датою його надходження на сайт оголошень, таким чином, більш старі оголошення будуть автоматично зміщуватися на 2,3 сторінки.

Єдиним недоліком подачі інформації на дошки оголошень в інтернет є лише те, що не всі категорії громадян вміють або не хочуть користуватися новими технологіями. Тому, якщо ви вирішили продати щось орієнтоване на людей старшого покоління, то краще розмістити інформацію про це традиційним способом, а ще краще помістити оголошення і в інтернеті і на дверях під'їзду будинку або вуличному щиті для об‘яв.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com