Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Новий розклад руху поїздів

Змін відбулося одразу кілька — перехід на літній розклад, введення нових поїздів Hyundai та Skoda спеціально до Євро-2012 та скасування у зв’язку з цим декількох нічних поїздів.

Основний принцип змін розкладу поїздів — швидше, але дорожче, повільніше, але дешевше.

Для сполучення між містами Євро-2012 ввели декілька швидкісних поїздів Hyundai. Спочатку обіцяли по три у сполученні Київ-Львів та Київ-Харків і назад та два у сполученні Київ-Донецьк і в зворотньому напрямку. Також завдяки Євро-2012 в Україну ввели кілька міжміських поїздів Skoda сполученням між Харковом, Донецьком, Дніпропетровськом, Маріуполем і Луганськом.

Натомість нових євро-потягів «Укразалізниця» скасувала 30 пар старих, а більшості змінила розклад. У деяких змінився маршрут.

Велике хвилювання серед пасажирів викликав у новому розкладі перехід на денні поїзди замість нічних. «Укрзалізниця» поспішила заявити, що улюблені українцями нічні потяги будуть продовжувати курсувати. Проте, виходячи з нового розкладу поїздів, кілька нічних поїздів дійсно будуть їздити вдень.

Крім того, «Укрзалізниця» заявила, що в новому графіку руху призначено 70 пар літніх поїздів, у тому числі 33 пари складом «Укрзалізниці» і є можливість додатково призначити ще 20 пар поїздів.

Редакція «У.К.» в свою чергу вирішила поцікавитися у своїх читачів: як новий графік руху вплине на їх поїздки? Опитування проводилося на сайті інформагентства з 5 по 8 червня.

З’ясувалося, що більше половини (51%) опитаних взагалі не зможуть подорожувати з таким графіком руху.

Чверті опитаних (23%) новий графік приніс незручності, завдяки яким потрібно змінювати свій звичний графік.

Крім того, 22% респондентів заявили, що взагалі доведеться відмовитися від послуг «Укрзалізниці» та пересісти на автобуси.

2% читатчів зазначило, що нарешті новий графік руху їм підходить. І лише 2% опитаних відмітили, що задоволені відміною нічних потягів, так як не доведеться «трястися» уночі.

Україна комунальна

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com