Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ПРАВА ЛЮДИНИ НАСАМПЕРЕД

Нещодавно у  Дискусійному клубі з студентством Міжрегіональної Академії управління персоналом зустрівся народний депутат України, заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Вадим Колесніченко. На початку зібрання проректор з наукової роботи Микола Головатий висловив представив гостя громаді:  “Це людина, яку практично не потрібно відрекомендовувати тим, хто слідкує за подіями у світі та в Україні. Харизматична, своєрідна та унікальна людина, впевнено стоїть на своїй політичній позиції та має глибокі переконання. Вадим Колесніченко  на сьогодні  є кандидатом юридичних наук,  заслуженим юристом України, доцентом і заслуговує на те, щоб говорити про нього як про одного з найкращих публічних політиків сьогодення, який вміє та знає про що говорити”.

Звертаючись до майбутніх економістів, юристів, психологів, які навчаються в Академії, Вадим Васильович повів свою розмову з молоддю про важливі проблеми розвитку нашої держави як суверенної країни, що колись стала незалежною результатом мирного волевиявлення українського суспільства. Але обставини склалися так, що за 20 років існування незалежності в країні, програло все суспільство, а саме окремі верстви населення України. Вадим Васильович вважає, що сьогодні немає усвідомлення того, що держава й досі ще не об’єднана і немає єдиної спільної думки щодо стратегії свого існування та концепції майбутнього шляху розвитку.

Ще одна тема, на якій зосередився Вадим Колесніченко - це засади державотворення нашої країни, навколо яких є доволі багато проблем, щодо яких  український політикум досі не дійшов згоди. Депутат констатував той факт, що сьогодні в нашій державі існує дуже маленький процент заможних людей і дуже великий процент бідних: “Якщо найближчим часом цю грань не зменшити, ми можемо втратити українську державність” - підкреслив депутат. Одним з суттєвих факторів державності є мова, саме щодо її статусу в Україні висловився народний депутат Партії регіонів, навівши приклади політики державної мови в інших країнах, зокрема у Франції, Фінляндії.  

Вадим Колесніченко поділився з присутніми своїми ідеями, майбутніми планами щодо їх реалізації, зміст яких полягає у будівництві суспільства, де реалізовані та враховані права людини: “Ми хочемо перевернути піраміду, де людина обслуговує державу,  на піраміду,  в якій  держава обслуговує людину, тому що права людини є її  невід’ємною частиною існування з моменту народження та до самої смерті”.   На думку депутата, і держава в свою чергу,  має щось зробити для своїх громадян, а не лише користуватися здобутками їх праці: “Люди віддають частину своїх податків державній машині для того, щоб вона задовольняла потреби населення. А сама людина в цей час має займатися саморозвитком та самовдосконаленням, реалізацією себе, а не займатися вирішенням величезного кола  питань, які має вирішувати інститут влади”.

На завершення свого виступу Вадим Васильович зауважив, якщо політична сила, яку він представляє, знайде підтримку у сус­пільстві, зможе побудувати модель перспективного розвитку українського суспільства, де права людини є пріоритетними. “Тоді ми матимемо набагато більше шансів на взаєморозуміння у державі, яка назавжди залишиться незалежною, самодостатньою та забезпеченою країною” - підсумував народний депутат України.     

Наприкінці зустрічі проректор з наукової роботи Микола Головатий вручив шановному гостю  на згадку про цікаву розмову зі студентством Академії книги видавництва МАУП.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com