Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Наші студенти взяли участь у міжнародному проекті Green Rush

Нещодавно студенти МАУП стали учасниками міжнародного проекту GREEN RUSH, ініційованого AIESEC — міжнародною молодіжною організацією, що об’єднує активну молодь зі 107 країн світу. Студенти та випускники, які входять до організації, щодня розвиваються особистісно та професійно на шляху становлення в ролі лідерів, які прагнуть змінити світ на краще.

Завдяки співробітництву керівництва Академії з організацією AIESEC щодо цього проекту було інтегровано декілька лекцій з екологічної проблематики до навчальних програм гуманітарного напрямку.

Не секрет, що глобальні світові проблеми вже давно стосуються кожного жителя нашої планети. Вплив кожної окремої людини на життя Землі та суспільства стає все більш відчутним. Тому так важливо приділяти увагу формуванню актуального образу екологічної свідомості у людей та спрямувати його на практичну реалізацію.

В рамках проекту Green Rush молодими іноземними екологами було проведено презентації у п’яти вишах міста Києва. Міжрегіональна Академія управління персоналом також взяла участь у проекті. Протягом тижня  студенти різних спеціальностей усіх п’яти інститутів Президентського університету МАУП слухали лекції англійською мовою волонтерів, які приїхали з інших країн світу. Звертаючись до молоді, волонтери знайомили студентів з проблемами довкілля, зокрема, забруднення навколишнього середовища: землі, води, повітря. Однією з тем стала проблема танення снігів у північній півкулі Землі, що спричиняє кліматичні зміни, які впливають на життя всього живого.

Серед волонтерів, які працювали зі студентами, були зокрема магістранти економічного факультету Університету Катанії (Італія) Кончетта Галаті та Соня Антонелла Ді Діо. Серед найбільш гострих питань, довкола яких йшли дискусії, була проблема переробки сміття. Волонтери розповідали, що у деяких європейських країнах за сортування сміття громадяни отримують пільги, і навпаки, за відмову від сортування — сплачують встановлений державою податок. До речі, проблема сміття і забруднення  актуальна і для нашого міста. Учасники презентацій акцентували увагу на тому, що і молодь, і суспільство не володіє достатнім рівнем інформації щодо необхідності сортування сміття та серйозності цієї проблеми для довкілля та життя людей і природи.

Волонтери відзначили досить високий рівень знання іноземної мови у студентів Академії. Як відзначив куратор проекту в Академії директор Центру вивчення мов та перекладу МАУП, доктор наук в галузі освіти Іван Степанович Бахов, студенти брали активну участь у зустрічах з волонтерами: «Студенти добре сприймали інформацію іноземною мовою, розуміли її, ставили запитання англійською, тим більше, що лекції проводили їхні однолітки магістри, які говорили зрозумілою для них розмовною англійською мовою». Волонтери висловили пропозицію до студентів Академії і надалі брати участь у міжнародному  проекті Green Rush, бути активними громадянами, розвивати лідерські якості і намагатися змінити світ на краще.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com