Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЗАСУДИЛИ ЗА СЕПАРАТИЗМ

Ужгородський міський районний суд 19 березня засудив протоієрея Української православної церкви Московського патріархату, лідера організації «Сойм підкарпатських русинів» Димитрія Сидора до 3 років позбавлення волі умовно з відстроченням виконання покарання на 2 року за сепаратизм. Про це Українським Новинам повідомив співробітник прес-служби прокуратури Закарпатської області Віктор Тар.

За його словами, суд визнав Сидора винним по ч. 1 ст. 110 Карного кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України).

Вирок також зобов’язав засудженого сплатити штраф в 1 840 гривен.

У грудні 2007 була прийнята декларація «Сойма підкарпатських русинів», в якій звучали заклики до створення в Закарпатській області самокерованої адміністративно-національної території під міжнародним контролем і введення паспортів для підкарпатських русинів як правонаступників Закарпатської держави.

У грудні 2008 управління Служби безпеки України в Закарпатській області порушило за фактом проголошення цієї декларації кримінальну справу.

Головною вимогою громадської організації «Асоціація русинських організацій Закарпаття «Сойм підкарпатських русинів» є створення адміністративно-національної території з конституційною назвою «Під­карпатська Русь».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com