Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Знайшли золотого янгола

Під час реставрації дзвіниці Києво-Печерської Лаври в грудні 2011 року робітники випадково виявили під її куполом фігуру позолоченого янгола, якого досі ніхто не бачив. 60-сантиметрова фігура янгола, вкрита сусальним золотом, була розташована в стінній ніші під самим куполом, на північно-східній стороні, зверненій убік Успенського собору, пише «Комсомольська правда в Україні». «Ми думаємо, що це прихований від людських очей духовний оберіг Лаври і всього Києва. Не даремно він звернений у бік головного соборного храму Києво-Печерської Лаври», — вважають в історико-культурному заповіднику. Цікаво, що про існування унікальної фігури кінця XVIII століття було відомо лише з архівних документів — раніше її не бачили.

Найближчим часом янгола-охоронця відреставрують. Утім, відвідувачі заповідника навряд чи зможуть його побачити, оскільки він розташований в недоступному для екскурсій місці. Зазначимо, що реставрація знаменитої 96-метрової дзвіниці триває вже близько року і наближається до завершення.

ТСН

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com