Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Тец «прихватизують» і ціни на ЖКХ Зростуть

Те, що нині відбувається в Україні інакше, як здачею національних інтересів, не назвеш. Нещодавно були приватизовані одні з найбільших електрогенеруючих компаній в країні — Київобленерго та Західенерго.

Економічний зиск для новоспеченого власника від цієї купівлі легко спрогнозувати — мільярдні прибутки. Адже Київобленерго виробляє електроенергію для Києва та сусідніх областей, а Західенерго — єдина генеруюча компанія, яка технологічно здатна постачати електрику за кордон. До речі, майбутнього власника не так вже й важко було визначити — у приватизаційному конкурсі брала участь лише одна компанія. За таких обставин  не викликає подиву те, що остаточна сума майже не відрізнялась від стартової — учасник накинув лише 100 тисяч гривень. Як кажуть, нащо платити більше, якщо за відсутність конкурентів вже заплачено?

Після такого «вдалого» продажу наступною «непотрібною» Україні власністю урядовці одностайно охрестили теплоелектроцентралі (ТЕЦ). Їх «прихватизація» відбуватиметься за тим самим відпрацьованим сценарієм.

Так, 16 січня 2012 року в парламенті було зареєстровано урядовий законопроект № 9713 про внесення змін до деяких законів з питань  приватизації.

Зокрема, в законі про приватизацію державного майна пропонується зняти заборону на приватизацію ТЕЦ. Окрім цього, урядовці запропонували виключити з переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, Сімферопольську, Дніпродзержинську, Криворізьку, Миколаївську, Одеську, Харківську та деякі інші ТЕЦ — всього 13 об’єктів.

Виявляється, прийняття законопроекту № 9713 забезпечить реалізацію програми технічного переоснащення теплоелектроцентралей, яка має на меті скоротити споживання природного газу та замістити його на інші альтернативні види палива. Насправді ж, результат таких урядових ініціатив буде зовсім іншим: прості громадяни отримають чергове здорожчання  житлово-комунальних послуг, а олігархи — надприбутки. 

Павло Петренко
ZAXID.NET

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com