Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Список буде єдиним

Представники об’єднаної опозиції України домовилися про формування єдиного списку кандидатів у народні депутати на мажоритарних округах.

Як повідомили УНІАН у прес-службі партії «Батьківщина», про це йдеться в Угоді про спільні дії об’єднаної опозиції, яка була підписана в неділю на Софійській площі у Києві.

Згідно з угодою, опозиційні сили формують єдиний список на мажоритарних округах за принципом «один округ — один кандидат від об’єднаної опозиції».

«Визнають базовими вимогами до кандидатів порядність, принциповість, фаховість, громадський авторитет та бездоганну репутацію», — наголошується в документі.

«Після перемоги на виборах у 2012 році об’єднана опозиція утворює парламентську більшість та розпочинає процес формування нової української влади», — йдеться також в угоді.

Лідери політичних партій-учасниць Угоди також домовилися узгоджувати спільні політичні принципи та підходи, з якими виступають на виборах 2012 року. Вони також відмовляються від публічної взаємної критики та декларують принцип взаємоповаги і взаємного непоборювання між усіма опозиційними політичними силами.

«Повноцінна реалізація політичних та соціальних прав громадян України неможлива без усунення правлячого режиму Януковича. Вибори до Верховної Ради України у жовтні 2012 року дають нам реальну можливість зробити це конституційним шляхом», — наголошується в тексті угоди.

Як повідомляв УНІАН, угоду підписали усі члени Комітету опору диктатурі, а також лідер партії «УДАР» Віталій Кличко із застереженням.

***

Голова політради партії «Наша Україна» Валентин Наливайченко вважає, що якщо опозиції вдасться об’єднатися і сформувати до виборів єдиний виборчій список, очолити його мав би Арсеній Яценюк.

«Найрейтинговіший політик на волі зараз — Арсеній Яценюк. Будь ласка, очолювати список. Це нормально, по-партійному, політично. Ті, хто не користується довірою людей, були при владі — йдіть через народну люстрацію, в тому числі і Валентин Наливайченко, прозвітуйте до людей, а не ховайтесь знову в списках. Отримаєте довіру — будь ласка, а в списки треба взяти нових людей», — заявив Наливайченко.

***

Лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк запевняє, що об’єднана опозиція після виборів до парламенту створить слідчий комітет з приводу зловживань сьогоднішньої влади. Про це він заявив журналістам. «Ми притягнемо до відповідальності тих, хто сьогодні знущається з українців. Одним з перших рішень буде створення спеціального слідчого комітету з приводу тих зловживань і злочинів, які вчинила сьогоднішня влада», — сказав Яценюк.

Він зазначив, що об’єднана опозиція після виборів до парламенту сформує демократичну більшість у Верховній Раді.

«Знайте про те, що ті, хто сьогодні знущається над Україною, над українцями, сидячи у владних кабінетах — чи то в адміністрації Президента, чи то в уряді, чи то у Верховній Раді — понесе відповідальність. Понесе відповідальність не тільки перед Богом, а також перед незалежним і справедливим судом», — заявив Яценюк.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com