Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Шельф чекає партнерів

Бразилія і Україна розпочали попередні переговори щодо співпраці в розробці чорноморського шельфу, повідомив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, який перебуває з візитом в Мексиці.

«Поки переговори йдуть між компаніями «Нафтогаз України» і бразильською Petrobras про визначення основних параметрів такої співпраці і районів можливої роботи на цьому шельфі», — сказав Грищенко.

Минулої п’ятниці міністр, який перебував з офіційним візітом у Бразилії, повідомив на своїй сторінці в Twitter, що бразильська компанія «має унікальні технології глибоководного видобутку нафти і зацікавлена у взаємодії на Чорноморському шельфі». Крім того, Бразилія, за його словами, готова співпрацювати з Україною в сфері поновлюваних джерел енергії та біопалива.

Глава МЗС України підкреслив, що на першому етапі почали роботу експерти, які повинні «підготувати ґрунт для укладання відповідного контракту і угоди».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com