Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Стовпи незалежності — під загрозою

Опозиційним силам необхідно об’єднатися для захисту Незалежності України: під загрозою відразу три «стовпи» суверенітету країни — газотранспортна система, земля і золотовалютний запас. Про це заявила лідер Української соціал-демократичної партії (УСДП), народний депутат від «БЮТ-Батьківщина» Наталія Королевська. На її думку, різке скорочення золотовалютних запасів країни, а також внесення на розгляд парламенту законопроектів, що дозволяють оренду ГТС і продаж землі, фактично є заявкою влади на здачу суверенітету України. «Комітет опору диктатурі повинен зібратися в найкоротші терміни, щоб виробити тактику і стратегію захисту національних інтересів України. На порядку денному — Незалежність України», — заявила Королевська. На думку нардепа, опозиційні сили повинні виробити загальну позицію і план дій з трьох ключових пунктів: запобігти втраті національної енергетичної безпеки, не допустити прихованої приватизації газотранспортної системи, забезпечити відкритість дій влади по газотранспортній системі; не допустити створення ринку землі в запропонованому владою виді, виробити план дій з проведення загальнонаціонального референдуму про продаж землі; а також добитися прозорості використання засобів золотовалютного резерву, використовуючи існуючі у розпорядженні опозиції інструменти (зокрема, створення слідчої комісії у ВРУ), звіт міністра фінансів і глави Національного банку.

Першим кроком до здачі Незалежності Королівська назвала маніпуляції навколо газотранспортної системи. «влада має намір зірвати «запобіжник» енергетичної незалежності України. Влада демонстративно відвернулася від Європи і виявилася наодинці зі своїми проблемами. У неї відмовив інстинкт самозбереження. Усі, у кого сьогодні виникає думка підтримати здачу ГТС, повинні розуміти, що завтра їм буде пред’явлено обгрунтоване звинувачення в державній зраді», — підкреслила вона.

Другим кроком, вважає народний депутат, стане ухвалення закону про ринок земель. «Коли мова заходить про продаж землі, ми повинні розуміти — продається не власне земля, а наше майбутнє. При існуючому рівні корупції в нашій країні зрозуміло, що земля від людей перейде в руки декількох олігархів, які згодом розпродадуть її. Таким чином, держава виявиться в ресурсному дефолті», — відмітила політик.

Третім кроком лідер УСДП назвала різке скорочення золотовалютних запасів. «Золотовалютні резерви скоротилися за чотири останні місяці минулого року майже на 6 млрд. доларів США. Негативне торговельне сальдо — за десять місяців 2011 року — більше 11 млрд. доларів. Країна семимильними кроками наближається до дефолту», — попередила політик.

«Головком» 

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com