Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

В Дубаї за покупками

Дубай по праву вважають торгівельною столицею Близького Сходу. Вдале розташування на перехресті морських шляхів Африки, Індії і Південно-Східної Азії, сприяло розвитку міста, як регіонального центру міжнародної торгівлі. Багатовікові торгові традиції знайшли своє відображення в культурі та укладі життя місцевого населення. Дубай пройшов довгий шлях становлення від прибережних рибальських сіл, де торгували в основному прянощами і шовком, до найбільшого в регіоні портового міста з розвиненою індустрією торгівлі. Вільний від податків сектор економіки зробив стрімкий прорив, завдяки якому Дубай увійшов до числа лідерів шопінг-туризму і став справжньою «Меккою» для покупців з усього світу.

Шопінг в Дубаї - явище культове, що поєднує в собі приємне проведення часу з корисними придбаннями. У торгових центрах Дубая все продумано до дрібниць від автомобільних парковок до розважальних центрів.

Елітні магазини і шикарні бутіки розташовуються на площах великих торгових центрів. Торгові точки перемежовуються з ресторанами і кафе, тропічними садами і фітнес-залами, кінотеатрами і салонами краси. Рівень цін в подібних місцях різний: від відверто високих до цілком прийнятних.

У сучасному Дубаї більше сорока великих торгових центрів, на чолі з флагманом-гігантом Dubai Mall, де під одним дахом на площі 1,2 мільйона квадратних метрів розмістилося 450 магазинів. Купити в Дубаї можна абсолютно все від дешевого ширвжитку до товарів преміум класу представлених кращими світовими брендами. Різноманіття товарів вражає і зовсім не дивно, що в цьому морі достатку можна загубитися.

Знавці шопінгу стверджують, що найкраще в Дубаї купувати хутра та ювелірні вироби. Ціни на шуби в Дубаї порівнянні з грецькими, але якість вища і вибір дійсно величезний. Обов'язково торгуйтеся, не дивіться на цінники, при бажанні можна скинути половину заявленої вартості шубки. Що стосується ювелірних виробів, то безпосередньо золото коштує трохи дешевше, ніж в Україні. А ось діаманти й інші дорогоцінні камені вражають своєю дешевизною. Новинки електроніки дешевше, ніж в наших магазинах, в середньому на 7-15%.

Найкращим часом для візиту в Дубай вважається період з січня по квітень, коли пляжний відпочинок можна вдало поєднувати з шопінгом і екскурсіями.

Найнижчий рівень цін на товари в Дубаї можна застати в період двох знаменитих торгових фестивалів: «Дубай - літні сюрпризи» і «Дубайський торговельний фестиваль». Останній, що проводиться з 1996 року, вже став традиційним і популярним серед любителів шопінгу з усього світу. Більш того, в цей час в торгових комплексах проходять різні розважальні програми та конкурси, з'їжджаються співаки та шоумени з усіх кінців світу. Хвилі загального святкування виливаються на вулиці Дубая, де в ці дні проводяться різноманітні шоу, кінні перегони, бої биків. Вечорами небо над Перською затокою освітлюється пишними феєрверками.

Традиційний «Дубайський торговельний фестиваль» в Дубаї проходить з 1 січня по 1 лютого. У ньому беруть участь всі головні торговельні центри міста і близько 6000 магазинів, знижки можуть досягти 70%.

Влітку теж можна знайти цікаві пропозиції. Цікавий у плані вибору і привабливий в плані знижок Дубайський фестиваль «Літні сюрпризи». Проводиться в ОАЕ з 1998 року протягом місяця Рамадан, фестиваль по праву вважається одним з основних торговельних і розважальних заходів в регіоні Перської затоки. Метою організації фестивалю стало залучення в країну іноземних туристів в літні місяці року. Фестиваль розбитий на 10 тематичних «тижнів сюрпризів», серед яких «Льодові сюрпризи», «Кулінарні сюрпризи», «Сюрпризи мистецтв», «Квіткові сюрпризи», «Сюрпризи пригод» і т. Д. Головний організатор Дубайського фестивалю «Літні сюрпризи» - компанія Dubai Events and Promotions.Шоппінг в ДубаеШоппінг в Дубаї

Основна «приманка» для гостей фестивалю - неймовірні знижки і грандіозні розпродажі в торгових центрах. Розмір знижок зазвичай коливається в межах 25-50%, досягаючи іноді 70%. Крім того, у щорічній програмі - барвисті шоу, виступи зірок естради, костюмовані паради, виставки. Фестиваль завжди проходить під девізом: «Більше розваг для дітей», тому, крім можливостей для приголомшливого шопінгу для дорослих, захід надає безліч варіантів відпочинку для дітей.

Восени особливо сподобається в Дубаї любителям ювелірних виробів. Адже наприкінці листопада - початку грудня щорічно проходить Дубайський міжнародний ювелірний тиждень - одна з головних подій в ювелірній галузі світу. Число учасників якої сягає двох сотень ювелірів і ювелірних компаній з різних країн світу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com