Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Вирішення спорів пов'язаних з дорожньо-транспортними пригодами

Всі ми є учасниками дорожнього руху. Щодня на дорогах трапляється велика кількість дорожньо-транспортних пригод (ДТП) як з вини водіїв, так і з вини пішоходів. Навіть при дотриманні Правил дорожнього руху Ви не застраховані від ДТП, оскільки інші учасники дорожнього руху часто порушують ці правила. Чим більше місто і інтенсивніше рух транспорту, тим більше вірогідність стати учасником ДТП.

Справи, пов'язані з дорожньо-транспортними пригодами, - одні з найскладніших і специфічних. Вони вимагають не тільки юридичних знань, але і знань в області техніки, розуміння законів фізики руху.

Автомобілісти, постраждалі в ДТП, нерідко стикаються з проблемою відшкодування збитку, навіть якщо винний в аварії має страховий поліс (ОСАГО). Страхування власників транспортних засобів недосконало, що дозволяє страховим компаніям необгрунтовано відмовляти у виплатах, занижувати їх обсяг і затягувати терміни виплат. Найчастіше юридична допомога, консультація по ДТП і в суперечках з ДАІ вимагається в таких випадках:

- В судовому процесі за фактом доведення провини і призначення компенсаційних заходів;

- При відшкодуванні страховки;

- Приміщення авто на штрафмайданчик;

- Незаконне позбавлення водійських прав;

- Неправомірне застосування штрафних санкцій.

Спілкуватися із співробітниками ДАІ доводиться в інших вкрай неприємних ситуаціях, як викрадення автомобіля, крадіжка або псування майна і т.д. Не завжди представники правоохоронних органів спілкуються з громадянами коректно, іноді нам доводиться стикатися навіть з відкритою грубістю, порушенням прав з боку інспекторів ДАІ. Фахівці юридичних компаній допоможуть ефективно вирішити суперечки з ДАІ на користь своїх клієнтів. Юристи, що спеціалізуються в сфері конфліктів з ДАІ і страховими компаніями допоможуть:

- Захистити інтереси осіб, притягнутих до адміністративної відповідальності на будь-якій стадії діловодства;

- Проаналізувати матеріали по справі (протоколи, показання свідків та учасників, постанови, схеми, фотографії, відео тощо);

- Створити доказову базу, яка буде підтверджувати позицію клієнта;

- Підготувати та подати клопотання і скарги на неправомірні дії представників правоохоронних органів;

- Оскаржити при необхідності постанову ДАІ і рішення суду у вищестоящих інстанціях.

Як правило юристи з таких проблем консультують, вирішують спори по ДТП, представництво в суді, дають правову оцінку ситуації, допомагають у підготовці всіх документів, необхідних для дозволу судового процесу, в оскарженні неправомірних дій представників дорожніх служб. Текже допомагають довести настання страхового випадку та необхідність компенсації страховою компанією.

Багато власників автомобілів, що не мають страховки, відмовляються відшкодовувати завдані збитки. Органи ДАІ, найчастіше, виносять несправедливі рішення по справах про адміністративні правопорушення, які, в свою чергу, впливають на ймовірність і суму відшкодування.

Потерпілі, не володіючи необхідними знаннями, не встигають вчасно подати заяву для оскарження незаконних постанов державних органів, не дотримуються належний порядок оскарження, і, в результаті, опиняються у вкрай невигідних для себе, умовах.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com