Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЄС ПРОТИ СИРІЇ

Країни, що входять в Європейський Союз, прийняли рішення ввести додаткові санкції проти Сирії, повідомляє Reuters.

Новий пакет обмежень зачіпає, в основному, фінансову сферу: вводяться заборони на фінансування торгівлі з Сирією, на надання її уряду позик, на торгівлю сирійськими борговими зобов’язаннями. Крім того, сирійським банкам віднині заборонено володіти філіями на території ЄС, а також вкладати свої кошти в європейські банки.

Як пояснило джерело агентства в Брюсселі, ці заходи повинні утруднити уряду Сирії вести фінансові операції і управляти власними засобами.

Крім того, європейці розширили на 12 імен список осіб, чиї активи будуть заморожені, а їм самим буде заборонено в’їжджати на територію ЄС.

Євросоюз ввів нові санкції проти сирійського керівництва через день після аналогічного кроку з боку Ліги арабських держав.

У Дамаску назвали обидва рішення контрпродуктивними, додавши, що санкції лише ускладнять процес нормалізації ситуації в країні.

Євросоюз і Ліга арабських держав домагаються від сирійського керівництва припинення насильства в країні і проведення термінових демократичних реформ. Дамаск на це відповідає, що усі зміни повинні відбуватися поступово, а війська на вулицях міст в нинішніх умовах абсолютно потрібні.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com