Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Тематичні кафе і бари Львова

Якщо дивитися на міста з боку туриста, то заклади громадського харчування займають місце «перевалочного пункту», де можна перекусити. Набралися сил - і далі шукати цікаві місця. Але у Львові вирішили перегорнути цю уяву.

Вхідні в мережу «! ФЕСТ» кафе і ресторани, вже встигли стати справжніми пам'ятками старовинного міста Лева. Вони займають не останнє місце в екскурсійній програмі. Чому ж їм приділяють стільки уваги?

Історія міста знайшла втілення в оригінальних закладах, де можна не тільки смачно поїсти, а й дізнатися багато цікавого. Нестандартно, креативно, яскраво, емоційно - так кажуть відвідувачі. Кожне кафе - окремий світ зі своєю атмосферою і негласними правилами. Відвідайте зараз декілька представників мережі віртуально і переконайтеся, що все це потрібно побачити на власні очі!

Цінителям нестандартного антуражу ніяк не можна пропустити «Мазох-cafe». Тим більше, що розташоване кафе «Мазох» на вул. Сербській, 7 (центр Львова, недалеко від площі Ринок). Знайти його нескладно - біля входу стоїть пам'ятник Леопольду фон Захер-Мазоху. Але найцікавіше почнеться, як тільки переступите поріг. Приглушене світло, порівняно невеликий зал, камерна атмосфера, фонова музика ... і наручники на руках. Так-так, офіціанти не пропустять можливості закувати Вас в кайдани, щоб, так би мовити, долучити до обстановки.

Інтер'єр виконаний у відповідному стилі. Двері у вигляді замкової щілини підкреслюють якусь таємничість. На стінах побачите невід'ємні атрибути мазохізму: батоги, наручники, кайдани, ланцюги, батоги. Якщо захочете, зможете випробувати ці пристосування на собі. Не вистачає такого елементу, як барное подстолье купить в RUMBL, воно б було доречним. За відгуками відвідувачів, офіціанти відшмагають всіх бажаючих з великим азартом. До речі, тут же можна придбати тематичні сувеніри.

Меню в «Мазох Cafe» теж специфічне. Оригінальні страви з афродизіаками, величезний вибір коктейлів, винна і кавова карти - відвідувачам точно є з чого вибрати і що спробувати. Заклад розрахований на 50 місць, в теплу пору працює ще й тераса на 40 місць. Зверніть увагу, що в кафе часто проводяться різноманітні акції та презентації книг. Так що якщо хочете дізнатися, що таке атракціони обслуговування, ласкаво просимо! Море нових емоцій гарантовано!

Хочете побувати в підпіллі УПА? Тоді вирушайте в ресторан «Криївка», що на площі Ринок, 14. Заклад розмістилося в підвальному приміщенні навпроти міської ратуші. Але щоб потрапити в це таємне місце, потрібно знати пароль. При вході привітайте охоронця («Слава Україні! - Героям слава!») І станете гостем.

Ресторан оформлений в стилі польового військового укриття. Гасові лампи, портрети солдатів, прапори, зброю, навіть меню виконано на постарілої папері - все для того, щоб відвідувачі відчули дух 40-х років ХХ сторіччя. До речі, серед розваг є тир. У відгуках відзначають, що тут панує дружня атмосфера пабу. Якщо плануєте провести час з друзями, можете сміливо вирушати сюди.

Родзинкою кнайпи є польова кухня. Популярні і знайомі практично всім страви і закуски ховаються під оригінальними назвами. Антуражу додає подача - використовується «військова» посуд. Гостям пропонується великий вибір безалкогольних напоїв, кілька видів кави і сортів розливного пива. Є й напої з великим градусом алкоголю.

Двері закладу відкриті перед відвідувачами цілодобово. Оскільки кнайпа досить популярна як серед мешканців Львова, так і серед туристів, не зайвим буде зарезервувати столик.

Де можна не тільки пообідати, але і з користю провести час? Ресторан-музей «Гасова лямпа», розташований на вул. Вірменській, 20, присвячений винаходу гасової лампи. Заклад займає 3 поверхи старовинного особняка. Для бажаючих насолодитися панорамними видами Львова є літній майданчик на даху. Інтер'єр залів тематичний і розповідає про еволюцію зазначеного освітлювального приладу.

Ви побачите близько 200 світильників (в числі і точну копію першого), які були створені в різні роки минулого століття. Крім цього, є тут і репродукції фотографій ламп з короткою інформацією про них. Щоб гості не нудьгували, офіціанти іноді влаштовують піротехнічні фокуси.

У ресторані подають страви європейської кухні. Відвідувачам пропонують кілька сортів живого пива, а також оригінальні пивні закуски. Замість посуду часто служать хімічні лабораторні пристосування (колби, мензурки), а в якості таблички «Резерв» використовують ... каністру.

«Гасова лампа» може похвалитися власними алкогольними напоями: гасівку (березовий сік, горілка, анісові трави), бензівку (яблучний сік, горілка, кориця), нафтівка (гранатовий сік, коньяк, кава). До речі, відвідувачі можуть придбати фірмові настоянки як сувенір. Погодьтеся, зрозуміти дух міста буде набагато простіше і цікавіше в таких нестандартних місцях. Море нових емоцій, дружня атмосфера, висококласне обслуговування, смачні страви ... Навіть якщо за вікном негода, у Вас залишаться тільки позитивні враження!

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com