Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Загроза ціною 2 трлн

Європа повинна збіль­шити обсяг коштів, наданих на боротьбу з борговою кризою, і розгорнути «базуку» обсягом в 2 трлн євро, перш ніж стане пізно, вважає відомий економіст, глава Roubini Global Economics LLC Нуріель Рубіні, передає «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Bloomberg.

«Я дуже боюся, що ситуація виходить з-під контролю. Необхідно розгорнути «величезну базуку», обсягом не менше 2 трлн євро, проте з цим не можна чекати ще три місяці, необхідно зробити це в найближчі кілька тижнів», — заявив Рубіні.

Європейські лідери намагаються боротися з борговою кризою в регіоні одразу на кількох фронтах: прагнуть погасити кризу в Греції, а також запобігти поширенню проблем на Італію та Іспанію і захистити банки від кредитних ризиків.

За словами Рубіні, проблема не в тому, що Греція неплатоспроможна, а в тому, що криза може торкнутися таких великих європейських економік, як Італія та Іспанія.

«Ці країни дуже великі, щоб можна було допустити їхній крах, але вони також дуже великі, щоб їх можна було врятувати, — зазначив Рубіні. — Італія і Іспанія вже втратили довіру ринків через проблеми з ліквід­ністю».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com