Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Поп-арт в дизайні інтер'єру

Поп-арт є популярним і цікавим стилем інтер'єру, який останнім часом знову стає все більш і більш популярним. Цей напрямок у дизайні інтер'єрі перейшов з образотворчого мистецтва, в якому з'явився в 50-их роках 20 століття.

Спочатку цей стиль пропонував розглядати різні продукти споживання, як об'єкти мистецтва. Для цього художники брали будь-які, навколишні предмети і образи: банки з супом Кемпбелл, портрети Мерлін Монро, газетні витяжки, рекламні вивіски, і т.д.

Суть стилю в його двозначності: з одного боку звичайний предмет, а з іншого - він легко перетворюється на мистецтво.

З назви зрозуміло, що це «популярне мистецтво», але яке довгий час було незрозумілим і не прийнятим багатьма критиками і мистецтвознавцями. Але незважаючи на це, поп-арт непомітно проникав в побут спочатку американців, пізніше європейців, потім добрався і до нас. Спочатку у формі невеликих картин і скульптури, зараз же поп арт досяг масштабних розмірів, і його можна зустріти скрізь - на шпалерах, на текстилі, на одязі, у вигляді наклейок на автомобілі, на плакатах і вивісках.

Поп-арт дуже добре виглядає разом з чистими, світлими кольорами, які не конфліктують з ними. І тому світла або нейтральна стеля, підлога або стіни, будуть більш придатними для цієї мети. Поп-арт - це сплеск кольору і буря емоцій, ви можете збалансувати все це тільки за допомогою світлої основи зі стін.

Найпростішим і доступним засобом буде біла фарба, якою ви зможете пофарбувати все, що буде оточувати поп-арт, незалежно від того, що це буде: картина, меблі або шпалери на акцентної стіни.

Також гарний холодний сірий, який нагадує відблиски хромованої сталі, яка має якесь споріднення з поп-артом: саме в 50-х почався бум на хромовану обробку речей.

Так як цей стиль розглядає практично будь-який предмет, а особливо речі масового споживання, як натхнення для творчості. Ви можете задумати щось своє в цьому стилі, варто тільки погортати журнали або подивитися репродукції картин Ендрю Ворхола або Роя Ліхтенштейна. Зараз працює велика кількість майстерень, які зможуть створити на замовлення для вас будь-яку, вподобану скульптуру з пластику або поліуретану. Також дуже прості по техніці створення фігури з гіпсу, але вони будуть дуже крихкими і зажадають особливо дбайливого ставлення та догляду.

Значення картин в поп-арті складно переоцінити, адже саме вони стали провідником поп-арту в дизайн інтер'єрів. Як правило, картини в стилі поп-арт як такі http://cedroarte.com створюють за допомогою друку на полотні, фотодруку або ж малюють маслом. Відмінна риса картин поп-арту - яскраві неонові кольори. Картина може бути виконана в кислотній гамі, або ж мати кілька яскравих мазків, але саме вони дадуть вам розуміння, що це об'єкт поп-арту. Теми для картин: від найпростіших - портрет улюбленого собаки, намальований з перекрученою передачею кольору, до стилізованих фото політиків та зірок шоу-бізнесу. Взагалі, картина в поп-арті це найпростіший спосіб відзначити ваш інтер'єр саме цим стилем. Варто повісити на світлих стінах кілька яскравих фото в рамах, і вже створиться враження, що ваша квартира родом з Нью Йорка 50-х років.

Вам не потрібно мати особливі художні навички, щоб втілити в життя ідеї поп-арту, адже графіка не вимагає творчості - просто взяли і перемалювали. Також зараз можна замовити будь-яке зображення на папері, яке пізніше використовуєте як фотошпалери на стіні.

Поп-арт - це мистецтво поза часом. Так як пройшло вже більше 60 років з моменту його появи, а число його прихильників невпинно зростає. Поп-арт - це свято кольору і мистецтва. Купивши щось у цьому стилі себе додому, ви не перестанете милуватися такою річчю.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com