Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Інтер'єр в італійському стилі

Як стиль, який виріс із традицій і звичок цілого народу, в першу чергу він виглядає дуже сучасним.

Відштовхуючись від способу життя, за тисячі років італійський стиль увібрав в себе і елементи селянського побуту, і необхідні деталі екстер'єру та інтер'єру, які дозволяють комфортно проживати в кліматичних умовах регіону. Дотепер Італія вважається провідним законодавцем моди у меблевій промисловості. Вироби італійських майстрів коштують дорого, виглядають розкішно і затребувані у всьому світі.

Італійський будинок - великий будинок, призначений для сім'ї. А значить, оздоблення повинно бути натуральним, гігієнічним, нескладною і красивою. Це дерев'яні панелі і балки на стелях, дерев'яне, керамічне або кам'яне покриття підлоги, викладені плиткою кухонний фартух і ванна кімната. На стінах - груба штукатурка і побілка, яку легко освіжити. Про те, що італійській традиції чимало років, нагадує дорога складна фурнітура, антикварний декор, старовинні меблі, класичні елементи на зразок колон і ніш з бюстами або статуями. Більш складні, багаті візерунки частіше зустрічаються в текстилі і оббивці меблів, ніж в декорі стін.

Італійські меблі або з дуже витонченим силуетом, який ідеально виконує функцію декору і використовується за прямим призначенням. Або міцна, низька, на міцних ніжках. А то і всі разом - для гармонійного, повноцінного життя. Матеріали для меблів теж натуральні, як і обробка: дерево, льон, бавовна, якісні сплави для кованих елементів. І бароковий комод, і кам'яна стільниця робочої поверхні в кухні займають своє місце по праву.

В кольорових тонах загальне місце середземноморського інтер'єру - поєднання соковитих, стиглих тонів з пастельними, натуральними відтінками. Дерево, глина, метал, лозина, камінь мають прості і природні кольори. А фрески і глазур, завіси, посуд, вазони і дзеркала - мають більш витончене або, навпаки, яскраве забарвлення.

Природа і кухня - основні джерела колірної гами італійського стилю. Вино, сир, випічка, теракота, бірюза, персики, пісок, глибоке синє море. Апетитні відтінки знімають стрес, кожен з яких викликає лише приємні асоціації та спогади.

Втім, місце класичним, дуже витриманим колірним композиціям тут теж є, залежно від того, до чого ви більше тяжієте - до справжньої класики або знаменитого італійського затишку. Повинен ваш інтер'єр зберігати мовчання або веселий гомін, вирішуйте самі.

Обстановка в італійському стилі не терпить імітацій. Якщо це кухня - то тут має бути багато посуду - відкриті шафи, кошики з припасами, приправи і масла. Не тому, що італійці прагнуть продемонструвати спроможність, а тому, що люблять і вміють готувати. У родинному гнізді повинно бути багато смачної їжі, і кожна деталь, від начищеної сковорідки до в'язанки часнику, використовується часто і за призначенням.

У вітальні обов'язково організована повноцінна м'яка зона з великим диваном, зручними кріслами. В обідній зоні зможуть з комфортом розташуватися мінімум 4-6 чоловік. У спальні присутні дзеркало і туалетний столик, скриня і зручна лава для переодягання.

Слід розділяти італійський стиль та італійське меблеве виробництво. В іншому випадку є шанс, що итальянская спальня киев перетвориться не в затишну кімнату, а в тематичний бутік. Саме базові речі разом з дрібними деталями створюють атмосферу, а не глобальні дорогі предмети інтер'єру. В італійському стилі уживаються міцність і умиротворення, безтурботність і постійні клопоти, як на столичному моднику гармонійно виглядають класичний костюм у тонку смужку і мокасини без шкарпеток. Зручно, дорого, природно.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com