Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«Gloria» тріумфує на Балатоні

Цього літа вокальний колектив Міжрегіональної Академії управління персоналом «Gloria» побував на конкурсі-фестивалі «Балатон-Молодість-Мистецтво», що проходив на озері Балатон в Угорщині наприкінці червня. В ході поїздки студенти відвідали з екскурсійною програмою організаторів конкурсу Балатон, Відень та Будапешт.

Як завжди наш колектив виступав як академічний хор і представив на розсуд журі три твори: «Ой, полечко-поле...» (В. Міхновецького), «Liberа me» та «Їхав козак...» в сучасній обробці Олени Чмут. Цього разу  натхненне виконання учасників колективу вразило суддів і слухачів конкурсу, тож «Gloria» привезла гран-прі конкурсу. Крім того, в естрадній частині фестивалю з сольними виступами взяли участь Юлія Молдован та Торніке Русішвілі, і також виграли гран-прі в різних номінаціях.

На цей конкурс «Gloria» привезла численних дебютантів колективу, які увійшли до складу вокального ансамблю цього року, серед активних учасників — студентка Інституту соціальних наук та самоврядування з Білорусії Анастасія Миронова. «Поїздка була надзвичайно цікавою, — розповідає Анастасія. — Чудовий колектив ансамблю в поїздці зовсім по іншому відкрився, адже під час репетицій мало часу на спілкування, а під час подорожі ми по-новому знайомилися один з одним. Крім того, ми побачили такі неймовірно красиві міста, як Відень і Будапешт, а також і сам конкурс залишив дуже приємні враження, тут виступали колективи з Угорщини, Росії, Німеччини та інших країн, тож ми з цікавістю спостерігали за їхніми виступами. Попри те, що учасники були досить сильні, ми вибороли гран-прі, що звичайно дуже приємно».

Володар гран-прі конкурсу Торніке Русішвілі, який приїхав на навчання до МАУП з Тбілісі (Грузія), також поділився враженнями від фестивалю: «Нас дуже тепло сприймала публіка і журі. Я виконав у сольній програмі народну пісню грузинською мовою «Сакартвело», що в перекладі означає Грузія, пісня була виконана в сучасній обробці. Я просто в захопленні від конкурсу. А найбільше враження на мене справили європейські міста, особливо Відень».

Як розповіла художній керівник ансамблю «Gloria» Анна Кольберт, наш співочий колектив не зупиняється на досягненнях і з початком нового навчального року готується до нових конкурсів: «Зараз ми готуємо сольний концерт нашого колективу, що пройде у МАУП в листопаді. Крім того, ми плануємо підготуватися і знову поїхати на хоровий конкурс до Праги, що проводитиметься у столиці Чехії на католицьке Різдво. Минулого року нам вдалося посісти там друге місце, тож тепер ми хотіли б досягти більшого. Це дуже цікавий конкурс високого рівня, тут є чому навчитися, а нам є що показати, тож сподіваємося на успіх».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com