Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Тихі вбивці

Пластикові вікна представляють небезпеку для здоров’я людини. Окрім отруйних сполук, що випаровуються з поверхні меблів і з обробних матеріалів, пластикові вікна підвищують в повітрі квартир концентрацію пилу, продуктів горіння і роботи побутової техніки, наприклад, радону. У приміщеннях з недостатньою вентиляцією утворюється особливий мікроклімат, що характеризується підвищеною вологістю і температурою. Таке середовище сприятливе для розвитку плісняви, грибків і різних мікробів. Кондиціонери і вентилятори не завжди успішно справляються зі своїм завданням, частенько посилюючи проблему. На думку німецьких учених, сплеск  астми, алергії, шкірних і онкологічних захворювань в останні десятиліття пояснюється нездоровим мікрокліматом в сучасних квартирах. 

Щілинне провітрювання лише частково вирішує проблему. Фахівці рекомендують відмовитися від пластикових вікон на користь дерев’яних, забезпечуючих приплив свіжого повітря з вулиці, або встановити на пластикові вікна клапани припливної вентиляції.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com