Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ДЕНЬ ЗНАНЬ У МАУП

У переддень осені МАУП як завжди зустріла своїх студентів святково і урочисто.

День знань — особливе свято, сповнене яскравих моментів, зворушливих емоцій та хвилювань. Ось і цього разу свято в Академії розпочалося урочистим молебнем біля каплиці Святого Георгія Побідоносця. Молебень транслювався на Площу Знань, де під штандартами інститутів вишикувалися студенти-першокурсники. Урочистий мітинг відкрив ректор МАУП, доктор юридичних наук, доцент МОН, академік Академії наук вищої школи України Анатолій Подоляка, привітавши студентів з початком нового навчального року. «День знань — це день мудрості і добра, надзвичайно хвилюючий для всіх освітян, для всіх, хто працює з вами, шановні студенти. На порозі — вересень, і Академія перетворюється на дзвінке студентське місто, у наших стінах стартує новий навчальний рік, близько 35 тисяч студентів з України та інших країн світу прийдуть  і цього року на навчання до аудиторій Міжрегіо­нальної Академії управління персоналом, тож вітаю вас з цим святом і бажаю всіляких успіхів на вашому шляху», — зазначив ректор МАУП.

З вітальним словом до першокурсників звернувся Голова Наглядової ради Академії, заслужений працівник освіти України, доктор наук, професор Георгій Щокін: «Шановні студенти, колеги, друзі! Щиро вітаю вас з початком нового навчального року, який, сподіваюся, буде щасливим, плідним і радісним, бо 20-річчя незалежності нашої держави, на моє переконання, має бути саме таким. Сьогодні студенти роблять свій доленосний крок на шляху до професійних знань і успішної кар’єри, багато хто — до щасливого  особистого життя. Адже студентські роки усіма вважаються найяскравішими і незабутніми, і ми бажаємо, щоб вони були саме такими. Хай вам щастить на обраному шляху, хай вам допомагає Бог і люди!»

Під час урочистої церемонії Голова Наглядової ради Академії Георгій Щокін та Герой України, народний депутат України Левко Лук’яненко  вручили студентам-першокурсникам символічний студентський квиток. «Ідіть далі крок за кроком, — звернувся до молоді Левко Григорович, — відчуваючи відповідальність за те, що діється в Україні. Тобто за період вашого навчання ви маєте, по-перше, стати національно свідомими громадянами України, і по-друге, стати активними, ініціативними людьми. Саме тоді ви будете творити нову Україну. Хай Бог буде з вами і допомагає вам!».

Це свято було б неможливим без чисельної наукової еліти Академії — професорів, доцентів, викладачів. Величезний досвід, глибокі знання, сучасні технології — все це буде передаватися першокурсникам — над цим постійно працюють в Академії. «Щоб навчальний процес був актуальним, результативним і діти приходили в Академію, ми постійно вдосконалюємо цей процес. Мається на увазі  науково-методичне та матеріально-технічне  забезпечення, яке Академія традиційно підтримує на високому рівні. Крім того, ми застосовуємо кредитно-модульну систему у навчанні, що дає можливість нашим студентам, при бажанні, продовжити навчання і за кордоном. Тож нам і цього року цілком вдалося сформувати студентський контингент, набрати, відповідно до ліцензійного обсягу, першокурсників і ми продовжуємо роботу з надією, що наступного року ми перевищимо цей набір і авторитет Академії зростатиме», — зазначив проректор з наукової роботи МАУП Микола Головатий.

Ще більшої урочистості цьому дню надали численні гості, які завітали до Академії, представники політичної, наукової, спортивної еліти нашої держави. Зі словами вітання до молоді звернувся і випускник МАУП, чемпіон Олімпійських ігор, народний депутат України Ельбрус Тедєєв, який напередодні Дня Незалежності, став повним кавалером українського ордену «За заслуги» трьох ступенів: «Вітаю вас з початком навчального року, бажаю доброго здоров’я, а також здобуття тих знань, які надає вам Академія, переконаний, що лише у цьому випадку ви зможете реалізувати свої амбіції і в майбутньому стати класними управлінцями. Крім того, бажаю вам паралельно займатися фізкультурою і спортом, щоб бути сповненими сили, духовності і знань».

У цей день МАУП радо вітала у своїх стінах представників дипломатичного корпусу, почесних гостей з інших країн світу, з якими успішно співпрацює Академія, серед них: Надзвичайний і Повноважний Посол Палестини в Україні Його Високоповажність доктор Мохаммед Аль-Асаад, Заступник Голови місії у справах Республіки Молдова в Україні пан Ніколає Миймя, Радник Посольства Азербайджанської Республіки в Україні пан Ірфан Шакір оглу Давудов, Радник з питань культури Посольства Російської Федерації в Україні пані  Наталія Павлівна Батова.

Самі ж студенти також відзначають цей день: на Площі знань з вітальними віршами виступили юні вихованці ліцею «Престиж», студенти Економіко-правового технікуму при МАУП та вокальна студія «Глорія», яка традиційно виконала для всіх гімн Академії.

В Міжрегіональній Академії управління персоналом велика увага приділяється національно-патріотичному вихованню молоді. Виховати не лише спеціаліста, озброєного сучасними знаннями, а й духовну, гармонійно розвинену людину — таким  бачать в Академії своє завдання. Після урочистої лінійки для всіх першокурсників відбулася перша лекція — «МИ — УКРАЇНЦІ» , яку провів Герой України Левко Лук’яненко.

Тож Академія привітала першокурсників з Днем знань, який відкриває їм шлях у світ пізнання. Успіхів усім студентам, які вперше переступили поріг Академії!

Прес-служба МАУП

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com