Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«ПЕРЛИНА» ЗА КИТАЙСЬКОЮ СТІНОЮ

«Перлина» МАУП взяла участь у 2-у Міжнародному Сіньцзянському фестивалі народних танців у Китаї

Днями Ансамбль танцю «Перлина» Міжрегіональної Академії управління персоналом повернувся з Китайської Народної Республіки, куди наш колектив був запрошений для участі у 2-му Міжнародному Сіньцзянському фестивалі народних танців. Фестиваль проходив  з 20 липня по 5 серпня у місті Урумчі, адміністративному центрі Сіньцзян-Уйгурського автономного району (Північно-Західний Китай) за підтримки Міністерства культури Китайської Народної Республіки, Прес-канцелярії Держради КНР та народного уряду Сіньцзян-Уйгурського автономного району.

У Фестивалі взяли участь творчі колективи з 15 країн світу: Індії, Кореї, Росії, Ботсвани, Іспанії, Казахстану та інших. Україну на цьому заході представляв Ансамбль танцю «Перлина» Міжрегіональної Академії управління персоналом. Мета фестивалю — використати мистецтво танцю як міст для культурного обміну між народами світу та Китаєм. В ході фестивалю відбулося 74 концерти у 7 театрах та концертних залах міста Урумчі.

Про фестиваль танцю та участь студентського танцювального колективу МАУП у цьому міжнародному культурному заході розповів художній керівник ансамблю Андрій Науменко.

— Нас зустріли дуже гостинно, організатори фестивалю приділяють велику увагу безпеці та умовам перебування учасників, тож ми дуже вдячні і задоволені прийомом китайської сторони. Фестиваль був організований на високому професійному рівні, як з технічної сторони, так і з комунікативного боку. Крім того, рівень учасників фестивалю дуже високий, переважно — це професійні колективи, відомі у своїх країнах, тож для нас велика честь виступати разом з ними на сцені фестивалю. Для учасників колективу — це безцінний досвід виступів на великій сцені, досвід витримки, самодисципліни, вміння показати краще, на що ми здатні, гідно представити свою країну і свій навчальний заклад. На мою думку, наша участь у культурному заході такого рівня зайвий раз підтверджує правило, що наполеглива і старанна праця усього колективу завжди дає позитивний результат.

Нас запросили взяти участь в урочистому концерті, присвяченому від­криттю фестивалю. Концерт називався «Давайте танцювати» і складався з чотирьох частин, що відповідали порам року. Це було дуже цікаво, видовищно і ми виступали спільно з іншими колективами. Потім Ансамбль танцю «Перлина» дав чотири сольних концерти у різних залах міста Урумчі, здивувавши організаторів витривалістю і дисципліною танцюристів, а також тривалістю концертної програми. Якщо інші колективи привезли 5-8 танців, то наша програма могла безперервно тривати до 1,5 годин. Організатори фестивалю підкреслювали, що наша сольна програма була найкращою на фестивалі. За підсумками виступів ми отримали почесну відзнаку фестивалю, як її називали організатори фестивалю — Медаль миру. Крім того, ми вже отримали запрошення на наступний фестиваль, що відбудеться у 2013 році.

Дуже приємно було спостерігати теплий прийом глядачів, вони були вражені захопленістю, енергійністю і натхненним, емоційним  виконанням наших юних танцюристів. Так, після одного з наших концертів глядачі сказали в інтерв’ю місцевому телебаченню: «Так танцювати можуть лише дуже щасливі люди». Це висока оцінка нашої роботи і справжній результат, адже саме відчуття радості і щастя ми намагаємося нести зі сцени.

В Сіньцзян-Уйгурському автономному районі народним танцям приділяється дуже велика увага, тут вивчають танці різних народів, сприяють розвиткові національних колективів. Адже у Сіньцзяні мешкають близько 13 етносів, найбільший з яких — уйгури, а також монголи, казахи та інші. Додам, що українські танці стали відкриттям для китайських глядачів, до нас на цьому мистецькому заході ніхто не представляв такі види танців, як «Гопак», «Дібровчанка», «Горлиця» та інші. Тобто це було нашою родзинкою — ми показали саме традиційний народний танець.

Нам також поталанило долучитися до неповторного культурно-історичного світу Китаю: ми відвідали Пекін, Храм Неба, Велику китайську стіну, Заборонене місто. Крім того, організатори запросили нас відвідати Державний заповідник Тянь Ши (Небесне озеро) та історичну пам’ятку «Червона гора» в Урумчі. Звичайно, цей подих давнини дарує неповторні відчуття. Ми щасливі, що змогли побачити все це і вдячні також керівництву Академії за сприяння у нашій подорожі.

Прес-служба МАУП

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com