Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЗМІ БЕЗЗАХИСНІ ЗНОВУ?

Віце-спікер Микола Томенко заявив, що влада почала ліквідовувати закони на захист свободи слова.

Про це він сказав, коментуючи прийняття парламентом закону «Про судовий збір», яким, зокрема, передбачається запровадити судовий збір за подання заяв, скарг до суду та видачу судами документів, повідомляє прес-служба парламенту.

Томенко наголосив, що у запроваджених новим законом ставках судового збору відсутні чинні запобіжники щодо захисту ЗМІ та журналістів від необґрунтованих позовних вимог, що пред’являються у зв’язку з їхньою професійною діяльністю.

Він заявив, що у 2003 році набув чинності закон, який передбачав збільшення розмірів ставок державного мита із позовних заяв про відшкодування моральної шкоди залежно від ціни позову.

Це, за словами Томенка, захищало ЗМІ від закриття через фантастичні суми позовів.

«Тоді ми зняли проблему руйнування засобів масової інформації через фантастичні судові збори. Сьогодні Партія регіонів «радісно» відновила дію старої норми і тепер нашого закону, який захищав передовсім друковані засоби масової інформації немає», — заявив Томенко.

Він пояснив, що в новому законі про судовий збір відсутні градації ставок збору з позовних заяв про відшкодування моральної шкоди.

Віце-спікер спрогнозував, що, якщо президент підпише даний закон, то «на місцевому рівні  ми станемо свідками закриття цілої низки друкованих засобів масової інформації».

Українська правда

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com