Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

А ТЮТЮН — ОКРЕМО!

Науково-виробниче підприємство Салют (Російська Федерація) найближчим часом може припинити співпрацю з українською Корпорацією Івченко з виробництва двигунів Д-436 для літаків Ан-148 і Бе-200. З такою пропозицією російська компанія в червні звернулася до українського партнера. Як пише КоммерсантЪ-Україна в матеріалі «Російські двигателестроители сваряться з українськими», аналогічна пропозиція готується і по двигуну Д- 27 для вантажних Ан-70.

«Інтелектуальні права на ці два двигуни належать Україні, і ми платимо за них великі роялті, — говорить представник Салюту, — при цьому Росія інвестувала в їх виробництва власні кошти. Продовжувати фінансування на таких умовах недоцільно».

По третьому спільному російсько-українському продукту — двигуну АИ- 222 для Як- 130 — пропонується інше рішення. Інтелектуальні права на нього належать обом партнерам, тому АИ- 222 Салют має намір виробляти на своєму заводі в Омську, пояснив представник російської компанії.

Альтернативою розриву стосунків з Україною в Салюті рахують створення СП на паритетних началах. Салют пропонує внести до СП інтелектуальні права на двигуни, а також виробничі активи партнерів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com