Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Повна апатія

Директор Фонду «Демократичні ініціативи», відомий соціолог Ірина Бекешкіна заявляє про збільшення до 53% кількості громадян, які не бажають брати участь у виборах (опитування проведено у квітні). «Ми знаємо, що ця цифра насправді ще нижча. Тому що політично апатичні люди здебільшого відмовляються спілкуватися з соціологом», — сказала Бекешкіна.

Соціолог також додала, що дедалі знижується рейтинг підтримки партії влади. «Падіння рейтингів Партії регіонів очевидне. Якщо узагальнити результати різних опитувань, зараз рейтинг ПР — приблизно 20% (тих, хто обіцяє піти на вибори), у Тимошенко — десь 15%. Під час опитування у квітні ми поставили запитання так: «Які політичні сили ви підтримуєте: ті, що зараз при владі, чи ті, що в опозиції?» Цікаві вийшли результати: у партії влади — 23%, в опозиції — 18%. Різниця, як бачимо, не разюча», — зазначила вона. 40% респондентів відповіли, що не підтримують ані владу, ані опозицію!», — підкреслила соціолог.

Бекешкіна також негативно ставиться до скасування у виборчому бюлетені графи «Проти всіх». «Але я розумію, чому ці ідеї виникають. Не хочеться політикам знати, скільки тих «противсіхів». Бо, до речі, на останніх місцевих виборах були регіони (зокрема на сході), де проти всіх голосувало найбільше виборців: наприклад, 23% — не підтримують жодного, а 20% набирав потенційний кандидат на мера. Таких результатів владі отримувати не хочеться.

За матеріалами ЗМІ

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com