Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЗАХОДУ ВСЕ ВИДНО

Затримання колишнього прем’єра Юлії Тимошенко підтверджує занепокоєння Freedom House щодо збільшення вибіркового переслідування політичних опонентів в Україні.

Про це заявив виконавчий директор Freedom House Девід Крамер, якого цитує прес-служба організації. «Українська влада взялась за Юлію Тимошенко, вони висувають проти неї одне кримінальне звинувачення за іншим, поки їм не вдасться кинути її у в’язницю і таким чином прибрати з політичної арени», — зазначив він. «Це — безжалісна і свавільна кампанія проти провідного діяча української опозиції. Це також не можна назвати правильним шляхом просування верховенства права. Натомість, це — маніпулювання правом, і це необхідно зупинити», — вважає Крамер.

«Подібні дії з боку української влади акцентують хвилю політично-вмотивованих дій проти колишніх посадовців, включаючи кримінальні звинувачення проти колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка», — заявив виконавчий директор Freedom House. «Боротьба з корупцією є вкрай важливою, але такий спосіб не викликає жодної довіри», — додав він.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com