Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Судимість як нова передвиборча технологія

Влада готова пожертвувати рейтингами заради судимості Юлії Тимошенко, що виключить лідера БЮТ з політичного життя країни. Про це заявив директор політико-правових програм Центру ім. Разумкова, політолог Юрій Якименко.

Так, Ю. Якименко, відповідаючи на питання, які мотиви влади у справі проти Тимошенко, сказав: «Мотивів у влади є багато. Якщо говорити про мотиви політичні, то тут є інтерес в тому, щоб виключити лідера БЮТ з можливих кандидатів на майбутніх виборах — як парламентських, так і президентських».

«Очевидно, влада вважає, що з рейтингом ще щось можна встигнути зробити, а ось боротися з Тимошенко — невигідно. Це, передусім, матиме значення для президентських виборів», — говорить політолог.

Крім того, за його словами, арешт Ю. Тимошенко підвищить градус в країні. «Ми вже бачимо заяви різних опозиційних партій про готовність підтримати Тимошенко, підключитися до протестів. Природно, у разі арешту посилиться протистояння між опозицією і владою. На парламентських виборах це може привести до того, що опозиція нарощуватиме підтримку, влада — втрачати», — сказав Ю.Якименко. «Влада запустила процес. Тепер повинен відбутися суд. Очевидно, що мета — довести до звинувачувального вироку. Але, звичайно, тут присутній сильний політичний компонент», — додав політолог.

За його словами, арешт Ю. Тимошенко сильно погіршить стосунки України із Заходом. «Будуть дуже негативні наслідки, що вплине на процес євроінтеграції, на перспективу підписання договорів і угод. Для Заходу справа Тимошенко буде своєрідним тестом», — резюмував Ю.Якименко.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com