Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЖИТИ БЕЗ ІЛЮЗІЙ

Перший віце-прем’єр-міністр-міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв доручив керівникам ряду міністерств і відомств до 30 травня розробити єдиний і зрозумілий алгоритм розрахунку тарифів у ЖКГ для всіх областей України.

Про це він заявив на нараді в Кабінеті Міністрів, на якій обговорювався хід виконання доручень Президента і Прем’єр-міністра України з наведення порядку в житлово-комунальному господарстві, повідомляє прес-служба уряду.

За словами Андрія Клюєва, в основу цього алгоритму повинні бути покладені принципи прозорості та відкритості. Він особливо підкреслив, що на місцях відсутній єдиний підхід до формування тарифів, а відмінності в їх величині по регіонам «просто неможливо зрозуміти». Приміром, за гарячу воду в Миколаєві платять 9,05 грн. за кубічний метр, а в Івано-Франківську — 20,43 грн. За словами Клюєва, останнім часом тарифна політика у сфері ЖКГ перетворилася з суто економічної в соціальну і навіть на політичну проблему, оскільки на ній активно спекулюють опоненти Уряду, «розігріваючи» суспільство.

«Реформа ЖКГ триває в Україні вже десять років, однак результатів ніяких. Процвітає корупція і хабарництво. За останні п’ять місяців порушено 850 кримінальних справ щодо зловживань у житлово-комунальній сфері» — зазначив Андрій Клюєв.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com