Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ДОРОЖЧЕ, НІЖ ПРОГНОЗУВАЛИ

Газ для українців коштуватиме у третьому кварталі цього року не $313, а $350 за 1000 куб. м, а в четвертому — не $347, а $400.

Про це повідомив заступник директора департаменту нафти й газу Міненерго Костянтин Бородін. Причому в цій ціні уже врахована знижка в $100 з боку «Газпрому». Зростання цін пов’язане з несподіваним подорожчанням нафти через події на Близькому Сході.

Економіст Віктор Лисицький зазначає: «Це серйозно погіршило торговельний баланс України, адже за підсумками I кварталу перевищення імпорту над експортом склало більше $1,55 млрд, хоча рік тому було навпаки — продали більше на $180,6 млн, в основному це через дорогий газ».

Тим часом, експерти видання вважають, що переговори між «Нафтогазом» і «Газпромом» знову загальмували, адже незважаючи на анонсований Кабміном приїзд до Києва голови «Газпрому» Олексія Міллера, він так і не з’явився в Україні.

«Швидше за все, робочій групі не вдалося домовитися про щось конкретне, тому й не приїхав. Поки Росію все влаштовує, незважаючи на вимоги не тільки Європи, але й України знизити ціну», — каже незалежний експерт Валентин Землянський.

А міністр ПЕК «тіньового Кабміну» Олександр Гудима вважає, що Росія розраховує на те, що Україні нікуди буде подітися напередодні зими без газу, і своєю непоступливістю вона схиляє Київ до вступу до Митного союзу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com