Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Нарада директорів шкіл в МАУП

Нещодавно в Міжрегіональній Академії управління персоналом в конференц-залі ректорату відбулася нарада директорів шкіл Голосіївського району.

Зібрання відкрив  проректор з наукової роботи, доктор політичних наук Микола Федорович Головатий. Він розказав про унікальність Академії, що полягає в інноваційному характері викладання та подачі інформації студентству. Академія — це єдиний вищий навчальний заклад в Україні, наголосив проректор, який має інтерактивний метод навчання у вигляді Телеуніверситету, який за допомогою комп’ютерної системи та Інтернет-технологій дозволяє студентам з філій в інших містах слухати лекції та проводити навчання в такому режимі. Такі спеціальності, як економіка, право, маркетинг, менеджмент, соціологія, психологія, які викладаються  в МАУП, мають попит сьогодні та  матимуть через багато років. Микола Федорович познайомив усіх з особливостями навчанням в МАУП, історією створення, символікою та професорсько-викладацьким складом Академії.

Проректор висловив свою думку щодо освітянських проблем. Однією ж з найголовніших проблем сучасного навчання Микола Федорович вбачає в орієнтації дітей на навчальний заклад та спеціальності, які забезпечують фінансову стабільність та кар’єрну перспективу: «Це пов’язано багато в чому з тим, як сприймаються різні професії. Та професійна підготовка, яка необхідна країні, на жаль, не цікавить сучасну молодь. З одного боку — це свобода вибору. Але сьогодні молодь частіше припускається помилок у виборі професії, ніж раніше, коли не було такого різноманіття тестових програм та комп’ютеризації освіти». Такий стан речей, на думку проректора з наукової роботи, спричиняє те, що багато студентів не доходить до захисту дипломів.     

Також до слова був запрошений директор Економіко-правового технікуму при МАУП Анатолій Анатолійович Гомон, який висловив сподівання на подальшу співпрацю та взаємодопомогу між навчальними закладами.

Директор Інституту соціальних наук та самоврядування, доктор політичних наук, професор Іван Павлович Бідзюра звернувся до директорів, як до безпосередньо причетних до виховання і навчання молодого покоління та висловив свої пропозиції щодо налагодження чіткої та системної професійно-орієнтаційної діяльності: «Важливо знати багато про професію та бачити реалізацію професійних навичок безпосередньо в педагогічному та учнівському колективі. Це можуть бути виїзні засідання гуртків від інститутів, проходження практики студентами-магістрантами та дипломантами Академії, публічний захист дипломів та магістерських робіт,  виступи відомих українських та світових вчених перед учнівською та студентською аудиторією та багато іншого, що можуть запропонувати інститути МАУП».

Проректор з виховної роботи та довузівської підготовки Людмила Федорівна Біжик розказала про концепцію виховної роботи для допомоги в становленні особистості майбутнього фахівця: «Ця концепція була розроблена цілим колективом і є однією з найкращих, бо на даний час ні Міністерство освіти та науки, молоді і спорту чи інші науково-методичні інституції не розробили подібного проекту. В нашій концепції виховної роботи визначена мета, основні завдання, пріоритетні напрямки, визначальні засади виховного процесу та головні шляхи реалізації цієї концепції, починаючи з ліцею і закінчуючи магістратурою».

У ході зустрічі слово надали також керівнику Ансамблю танцю «Перлина» Андрію Олександровичу Науменку, який виступив з цікавою пропозицією організувати для молоді навчальних закладів Голосіївського району спільний та справжній випускний бал: «Однією з найбільших проблем розвитку нашої молоді  є те, що вони зачинені у комп’ютерному світі, без живого спілкування. Молодь все менше займається спортом та іншими фізичними навантаженнями, що стимулює імунітет, здоров’я та працездатність кожної особистості. Усі сучасні віяння та тенденції у молодіжному світі дуже тимчасові та не агітують молодь до серйозних захоплень. Я би дуже хотів, щоб спогади про останні хвилини перебування у школі збереглися у серці кожного випускника».

Усі учасники наради дійшли згоди, що лише об’єд­навши зусилля у спільній роботі на освітянському просторі, можна подолати багато проблем та знайти нові шляхи для розвитку освіти та науки.

Прес-служба МАУП
Фото Олександра Кавуна

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com