Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Нова зброя

Вирішальна перевірка «Морського лазера-демонстратора», створеного компанією Northrop Grumman, пройшла 6 квітня поблизу берегів Каліфорнії на борту корабля ВМС США.

Мішенню для нового лазера послужив дистанційно керований катер.

Розробники системи залишилися задоволені, оскільки вже цей перший прототип показав, що здатний справлятися зі складними умовами моря — хвилями, вологою в повітрі, рухом як цілі, так і власної платформи. Тим часом розвиток системи та її тести будуть продовжені. MLD створений на основі техніки, раніше апробованою в рамках програми бойових лазерів JHPSSL. У завдання програми входить розробка і побудова сухопутних і морських лазерів модульної конструкції з потужним безперервним випромінюванням, які могли б працювати від бортової мережі корабля або наземної техніки. Точна потужність MLD не повідомляється, але відомо, що вона досягає кількох кіловат. А головне, за рахунок модульної конструкції всієї установки вихідна потужність може бути доведена до 100 кВт. і вище. На думку творців лазеру, це дозволить йому впоратися з широким списком завдань.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com