Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Йде нова криза

Президент Всесвітнього банку Роберт Зеллик попереджає, що світ знаходиться на порозі широкомасштабної економічної кризи через зростаючі ціни на нафту, безробіття і нестійку ситуацію на Близькому Сході.

Про це Зеллик заявив у Вашингтоні після закінчення зустрічі G-20, на якій були присутні міністри фінансів і глави центробанків провідних країн світу.

Учасники саміту визнали, що через неухильне зростання цін на продукти харчування мільйони людей по всьому світу можуть виявитися за межею бідності.

Лідери G — 20 пообіцяли виділити 35 млрд. долл. в допомогу новим урядам на Близькому Сході і в Північній Африці.

Також представники Всесвітнього банку заявили на саміті, що зростання цін на продовольство і енергоносії може призвести до того, що в 2011 році за межею бідності виявляться ще 5,3 млн. жителів країн Європи і Центральної Азії, що розвиваються.

Нагадаємо, через фінансово-економічну кризу в 2008 році погіршали основні економічні показники в більшості розвинених країн.

Попередником фінансової кризи була іпотечна криза в США.  Поступово криза з іпотечного стала трансформуватися у фінансову і торкнувся не лише США. Котирування на фондових ринках різко знизилися. Для компаній істотно скоротилися можливості отримання капіталів при розміщенні цінних паперів. На початок 2008 року криза набула світового характеру і поступово почала проявлятися в повсюдному зниженні обсягів виробництва, зниженні попиту і цін на сировину, зростанні безробіття.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com