Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

МВФ і два полісмена

Міжнародний валютний фонд (МВФ) очікує від України підвищення цін на газ чи інших компенсаційних заходів для продовження співробітництва за програмою stand by.

Про це йдеться у стенограмі виступу директора європейського департаменту МВФ Антоніо Борхеса, розміщеній на веб-сайті фонду.

«Ми хотіли б, щоб уряд (України — ред.) дотримувався цілей, узгоджених в програмі. Вона передбачає дуже істотне збільшення цін на газ, які зараз сильно субсидовані та створюють великий витік із бюджету», — зазначив він.

Як уточнив Борхес, уряд України вважає, що зараз невдалий момент для різкого підвищення цін на газ і пропонує низку компенсаційних заходів.

«Таким чином, уряд дотримується поставлених цілей, але планує досягти їх декількома іншими шляхами. Ми чекаємо цього. Щойно це буде виконано, ми підемо вперед», — підкреслив директор європейського департаменту МВФ.

Нагадаємо, раніше МВФ погодився з необхідністю поступового підвищення цін на природний газ для населення і теплокомуненерго, зокрема, збільшення їх на 20% у квітні на 10% у червні.

Україна розраховує на отримання траншу МВФ у розмірі $ 1,5 млрд у червні 2011 року за підсумками роботи в Києві місії Фонду з 10 по 20 травня.

Інтерфакс-Україна

***

Міжнародний валютний фонд пом’якшив вимогу щодо проведення пенсійної реформи в Україні.

Про це на прес-конференції повідомив директор Департаменту управління державним боргом та міжнародного співробітництва Міністерства фінансів України Сергій Макацарія.

«Вони вимагають проведення пенсійної реформи, але вони вже побачили, як там у нас дискусія щодо пенсійної реформи, і заява президента щодо цього. Вони йдуть на пом’якшення», — сказав він.

Макацарія зазначив, що Україна повинна була до 15 квітня прийняти всі рішення щодо пенсійної реформи, але «зараз цієї вимоги немає».

«У травні будемо дискутувати, коли ми будемо ставити маяки з пенсійної реформи», — повідомив Макацарія.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com