Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

На розмову до студентів

Днями Дискусійний клуб МАУП відвідав народний депутат України, член фракції Блоку “Наша Україна - Народна самооборона”, член Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин кандидат економічних наук Михайло Полянчич.

На початку зустрічі гість підкреслив унікальність Академії, як вищого навчального закладу, що виник і розвинувся самостійно, без жодної державної допомоги.

Як політик, що має значний досвід законодавчої роботи, Михайло Михайлович представив свою думку щодо кількох аспектів, як впливають на життя держави, зокрема, європейський вектор. “Європейський вибір - це високі технології і високий рівень соціального захисту. Ми є ринковою державною, просуваємося у Європу, тобто у капіталістичний світ. Я вважаю, що це правильно, оскільки рівень життя там об’єктивно кращий. Однак, судова гілка у нас не відповідає європейському рівню, оскільки суд дає корупційне вирішення питань, а не законне” - зауважив Михайло Полянчич.

Щодо актуального питання членства в НАТО, що сьогодні жваво обговорюється в суспільстві, гість також висловив свою думку: “Ще на жодну з країн НАТО не впала бомба, до складу цієї організації входять сильні держави, які захищають всіх членів альянсу. Це найвищий рівень військової парасольки сьогодні”.

Звертаючись до студентів МАУП, гість висловив сподівання, що саме вони прийдуть на зміну нинішнім політикам і впровадять такі необхідні реформи: адміністративну, судову, земельну та пенсійну. “Реформи повинні впроваджуватися продумано і швидко, ламаючи стереотипи, однак, таким чином, аби найменш захищені соціальні верстви населення  не відчували ці реформи так болісно” - наголосив народний депутат. Зараз же головний стримуючий фактор реформування - це корупція. А головна мотивація для проведення цих реформ - необхідність подолання бідності у нашій державі. Безперечно, кожна з реформ передбачає кропітку підготовчу роботу, наприклад, для проведення земельної реформи слід передбачити запобіжні засоби, зокрема, заборону продажу землі іноземцям, обмеження продажу землі у великій кількості тощо. Натомість, пенсійна реформа передбачає зміни у системі охорони здоров’я. Адже здорові люди не боялися б збільшення рівня пенсійного віку.

Наприкінці зустрічі студенти мали можливість поставити запитання, зокрема, молодь цікавила проблема змін податкового кодексу, необхідність обмеження бізнесової діяльності політиків тощо.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com