Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Невтішний онкопрогноз

В Україні поки що не реєстрували значного додаткового збільшення захворюваності на рак за рахунок Чорнобильської катастрофи, але це може статися, починаючи з року її 25-річчя. Про це заявив на брифінгу у вівторок директор ДУ «Національний інституту раку» МОЗ України, головний позаштатний онколог МОЗ Ігор Щепотін. «Тому люди повинні зрозуміти, що це є проблемою для нації і звертатися до лікарів не тоді, коли є якісь симптоми — це вже дуже пізно, а регулярно обстежуватися тоді, коли почуваються добре», — наголосив він.

За словами головного онколога МОЗ, щоб істотно переламити ситуацію з онкозахворюваністю в Україні, слід зробити найскладніше — змінити менталітет її громадян не тільки у плані ставлення до цього захворювання, а й до власного здоров’я взагалі.  І.Щепотін наголосив, що кожний житель нашої країни раз на два роки повинен проходити повне обстеження організму.

«Ми повинні прийняти по відношенню до власного здоров’я такий алгоритм: раз на два роки ми маємо проводити ретельний контроль функцій усіх органів, аби знати всю правду про стан свого здоров’я, і далі постійно відстежувати його. Тільки за такого ставлення ми можемо говорити, що якщо комусь і судилося захворіти на рак, то це захворювання буде діагностоване на ранній стадії, коли ми гарантуємо практично повне одужання», — сказав він.

 Щороку в Україні рак виявляють у більше як 160 тис. осіб, у тому числі 1000 дітей.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com