Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Сподобалося переносити

У партії “Наша Україна-Народна Самооборона” вважають, що парламентські вибори можуть бути перенесені з 2012 на 2015 рік шляхом проведення всеукраїнського референдуму.

Такого варіанту подій, зокрема, не виключає депутат Верховної Ради, член фракції НУ-НС, заступник голови парламентського комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Юрій Ключковський. На його думку, до кінця 8-ї сесії Рада може ухвалити в цілому закон “Про всеукраїнський референдум”.

Ключковський пояснив свою позицію кількома фактами. Він нагадав, що в липні 2010 року парламент направив відповідний законопроект № 6278 на повторне друге читання. “Їм (Партії регіонів) був потрібен цей закон, щоб провести скасування змін до Конституції від 2004 року. Вони скасували їх через Конституційний Суд. Тобто ця проблема відпала”, - пояснив він.

Далі депутат припустив, що незабаром влада ініціюватиме проведення іншого всеукраїнського референдуму. “Я думаю, що нові обставини можуть виникнути у 2012 році - наскільки мені відомо, існує певний фольклор на тему продовження повноважень цієї Ради до 2015 року. Тому їм потрібно прийняти закон, провести референдум, щоб не возитися з виборами в 2012 році”.

У кінцевому рахунку референдум зможе на 3 роки пролонгувати термін повноважень парламенту, резюмував депутат.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com